Hlavní obsah

Španělé mají nejvyšší bonusy za titul, doma je za to kritizují

MURCIA

Španělští fotbalisté se doma před mistrovstvím světa dostali pod palbu kritiky kvůli výšce svých prémií za případný zisk titulu. Pokud úřadující evropští šampioni turnaj v Jihoafrické republice vyhrají, dostane každý z nich údajně 600 000 eur (15,6 miliónu korun). Podle místních médií mají Španělé slíbeny největší odměny ze všech favoritů.

Článek

Částku podle agentury Reuters vyjednal s národním svazem gólman Iker Casillas spolu s dalšími zkušenými hráči Xavim a Carlesem Puyolem. Právě brankář Realu musel hájit bonusy na pondělní tiskové konferenci před úterní generálkou proti Polsku v Murcii.

"Tohle je záležitost, která se vždycky objeví. Každý to může komentovat a mluvit o tom, zvlášť teď, když všichni trpí," řekl Casillas s narážkou na ekonomickou krizi a nezaměstnanost ve Španělsku. "A do toho počítám i sebe, protože mám rodinu a přátele, kterých se také krize dotkla. Každý to vidí způsobem, jaký chce, ale neměly by se míchat dohromady věci, které spolu nesouvisí," dodala reprezentační jednička.

Deník Marca minulý týden bez uvedení zdroje napsal, že prémie španělských fotbalistů výrazně převýší 510 000 eur, na které by si přišli Argentinci. Angličané prý mají za titul slíbeno 475 000 eur na osobu, Francouzi 390 000 a Brazilci 180 000.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články