Hlavní obsah

Capello už vybral základní sestavu Anglie pro mistrovství světa

LONDÝN

Italský generál Fabio Capello už má téměř jasno, v jaké sestavě vyběhnou fotbalisté Anglie ke svému úvodnímu zápasu skupiny proti USA. Řeší pouze post brankářské jedničky a také to, kdo se postaví do útoku k Rooneymu.

Článek

V pondělním přípravném zápase proti jihoafrickému prvoligovému týmu Platinum Stars, který Anglie vyhrála 3:0, dal šanci všem hráčům. Ale taky se pořádně zlobil. O poločase ztropil v kabině bouřku a ve druhé půli sáhl hned k deseti střídáním. Na hřišti nechal jen záložníka J. Colea, který si skvělým výkonem řekl o základní sestavu.

„Vím, že to byl přátelák, zápas hraný kvůli charitě, ale pořád je to fotbalové utkání, ke kterému musíte od začátku přistoupit s nasazením,“ říkal Capello a pohrozil hvězdám, že místo pod palcem nemá jisté nikdo.

V útoku pravděpodobně Rooney s Heskeym

Anglie vstoupí do MS v sobotu s USA a je skoro jasné, jak bude vypadat základní sestava. Brankářskou jedničku Capello ještě neoznámil, v pondělí nechal chytat po 45 minutách Harta s Greenem. V obraně by měla hrát čtveřice Johnson, King, Terry, A. Cole, v záloze Lennon, Lampard, Gerrard a J. Cole. V útoku Rooney a zřejmě Heskey, na kterého Capello hodně sází. Ale v záloze má ještě dlouhána Crouche či Defoea. Do zápasu nezasáhne defenzívní záložník Barry, jenž dostal po zranění prostor k tréninku a Capello s ním počítá až na další duely ve skupině.

V utkání proti Platinum Stars o sobě dal hodně vědět Wayne Rooney. Dal sice jeden gól, ale kromě toho zasypal domácího arbitra Selogilweho řadou nadávek. „Měl by se naučit ovládat, na šampionátu by za to byl vyloučen,“ řekl sudí. Po zápase však přiznal, že je Rooney jeho nejoblíbenějším hráčem, a když mu dal idol svůj dres, nadávky byly rázem zapomenuty...

„Myslím si, že se v tomto směru zlepšil, na disciplínu si dává pozor,“ zastal se kanonýra zraněný bek Rio Ferdinand, který zůstal s týmem, ale s ortézou chodí jen s pomocí berlí. Angličané včera dopoledne trénovali a odpoledne si zpestřili výletem na safari.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články