Hlavní obsah

Trenér Korejců výhru nad Řeckem čekal, mohla být i výraznější

PORT ELIZABETH

Korejci se jako první tým na mistrovství světa radovali z tříbodového zisku a podle trenéra Huh Čung-mua mohla být jejich výhra nad Řeky ještě výraznější než 2:0. Kouč asijského týmu si trochu postěžoval, že jeho svěřenci v dalších slibných příležitostech nezachovali chladnou hlavu, vítězství nad exmistry Evropy jej ale velmi potěšilo, byť jej prý očekával.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Korejský trenér Huh Čung-mua (vpravo) s útočníkem Pak Čchu-jongem.

Článek

"Být moji hráči trochu klidnější, mohli jsme jeden nebo dva góly ještě dát," řekl pětapadesátiletý jihokorejský kouč. Svému týmu dnes nařídil taktiku, kterou bylo rozbíjení postupné rozehrávky Řeků. "To byl náš základní koncept a povedlo se to. Naše hra nebyla perfektní, ale naplnili jsme očekávání. Na tomhle vítězství můžeme stavět," dodal Huh Čung-mu.

Ani zkušenosti jeho protějšku Otta Rehhagela, který v 71 letech stanovil nový rekord mezi trenéry v historii MS, nevedly k prolomení střelecké nemohoucnosti Řeků na finálových turnajích. S nulou na kontě dokončili i čtvrtý zápas. "Samozřejmě jsem zklamaný, ale to jsem po porážce vždycky. Soupeř využil šance, my ne," konstatoval německý trenér.

Začátek zápasu byl podle něj trochu hektický, oba soupeři prý moc nevěděli, kde stojí. Rozhodly ale chyby na řecké straně. "My měli standardku na to, abychom šli do vedení, pak ji měl soupeř a my při ní nedávali pozor. Postavili jsme tím protivníka na nohy, další chyby v obraně nás vyváděly z rytmu. Výhra Korejců byla zasloužená," uznal Rehhagel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články