Hlavní obsah

James soucítí s chybujícím kolegou Greenem, místo v brance však chce zpět

RUSTENBURG

Nejzkušenější brankář anglické fotbalové reprezentace David James prohlásil, že soucítí s kolegou Robertem Greenem, jenž se po dostal pod palbu kritiky kvůli obrovské chybě, která stála u zrodu remízy 1:1 s USA v prvním utkání Anglie na mistrovství světa. James však jedním dechem dodal, že i přes sympatie s Greenem chce zpět své místo v brance, které mu v minulosti patřilo.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zklamaný anglický brankář Robert Green

Článek

Devětatřicetiletý James, jenž má na kontě 50 reprezentačních startů, v sobotu z lavice náhradníků sledoval, jak Green krátce před poločasem nepochopitelně propustil do sítě málo nebezpečnou střelu Clinta Dempseyho, která znamenala dělbu bodů.

"S Robertem jsem hned po utkání nemluvil, protože musel na dopingovou zkoušku. Ale jako brankář, který také občas udělá chybu, vím, že je třeba něco podobného hodit za hlavu a soustředit se na další zápas," prohlásil James.

Sám v minulosti rovněž několikrát chyboval, za což si vysloužil přezdívku "Calamity James". "Takové věci se stávají a je třeba se přes ně přenést. Není čas na to se v tom patlat," dodal.

Když se pět minut před odjezdem na zápas od trenéra Fabia Capella dozvěděl, že brankářskou jedničkou bude Green, byl James pochopitelně zklamaný. "Nemohu říci, že to bylo pro mě překvapení, ale stejně jako další hráči jsem doufal, že bych mohl hrát," řekl James.

Nyní však gólman Portsmouthu věří, že v dalším duelu s Alžírskem by již nastoupit mohl. "Jsem připraven. Není to pro mě první mistrovství, a tak vím, co mě na hřišti čeká. Ale stejně jako jiní hráči, kteří nehrají, mohu pouze dřít na maximum a věřit, že dostanu šanci," dodal James.

Reklama

Související témata: