Hlavní obsah

Obhájci trofeje z Itálie vstoupili do MS remízou s Paraguayí

KAPSKÉ MĚSTO

Poslední držitelé titulu mistrů světa vstoupili do letošního šampionátu v Jihoafrické republice remízou s Paraguayí 1:1. Paraguayce poslal do vedení ve 39. minutě Alcaraz, který si naskočil na centr ze standardní situace. Alespoň bod pro obhájce titulu zajistil De Rossi, který využil zaváhání brankáře Villara, který podběhl centr z rohového kopu, a v 63. minutě vyrovnal.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Ital Giorgio Chiellini (vpravo) bojuje o míč s Lucasem Barriosem z Paraguaye během utkání MS v Jihoafrické republice

Článek

Svěřenci Marcella Lippiho tak připomněli své vystoupení z minulého šampionátu, kde v cestě za zlatými medailemi rovněž těžili ze standardních situací, z nichž dali více než polovinu branek.

Italové od začátku diktovali tempo hry a dařilo se jim především po pravé straně, kde operovala čerstvá posila Juventusu Turín Pepe. Jenže šance nepřicházely. K tomu napomáhala i absence tvůrce hry Pirla.

Pozorná paraguayské obrana chybovala až ve 22. minutě, kdy záložník Vera po standardní situaci jako poslední "přihrál" přímo na nohu Montoliva, ten však svou střelu uspěchal a brankáře Villara příliš nezaměstnal.

Oba týmy hrály především s cílem neudělat chybu, které se dopustili Italové, když kapitán Cannavaro neuhlídal skórujícího Alcazára. Obránce Brugg byl jedním z překvapení v sestavě Paraguaye a svůj velmi dobrý výkon v obraně korunoval premiérovou brankou v národních barvách.

Fotbalisté Paraguaye se radují z branky do sítě Itálie v utkání MS v Jihoafrické republice.foto: Reuters/Mike Hutchings

Inkasovaný gól "squadru azzurru" hodně znervóznil. Navíc do druhé půle již nenastoupil zkušený brankář Buffon, kterého nahradil Marchetti.

Toho z nudy probral pouze brejk Valdéze, který následně střílel těsně vedle. Jinak se Paraguayci soustředili jen na bránění náskoku. Ten jim však vydržel jen do 63. minuty, než De Rossi po rohu protrhl italské trápení. Jenže, kdo by čekal, že se Italové budou snažit rozhodnout, byl by zklamán. Jedinou vážnější šanci měl Montolivo, jeho nebezpečnou ránu po zemi k tyči však Villar kryl.

Italský fotbalista Daniele De Rossi se raduje z branky do sítě Paraguaye v utkání MS v Jihoafrické republice.foto: Reuters/Mike Hutchings

Neprosadily se ani střídající paraguayské útočné hvězdy Santa Cruz a Cardozo, a tak zápas skončil očekávanou remízou.

Ve skupině F se oba týmy střetnou ještě se Slovenskem a Novým Zélandem, které čeká vzájemný zápas v úterý od 13:30.

MS ve fotbale - základní skupina F:
Itálie - Paraguay 1:1 (0:1)
Branky: 63. De Rossi - 39. Alcaráz. Rozhodčí: Archundia - Torrentera (oba Mex.), Vergara (Kan.). ŽK: Camoranesi - V. Cáceres. Diváci: 65.000.
Itálie: Buffon (46. Marchetti) - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe, Montolivo, De Rossi, Marchisio (59. Camoranesi) - Gilardino (72. Di Natale), Iaquinta. Trenér: Lippi.
Paraguay: Villar - Bonet, Da Silva, Alcaráz, Rodríguez - Vera, V. Cáceres, Riveros, Torres (60. Santana) - Valdéz (68. Santa Cruz), Barrios (76. Cardozo). Trenér: Martino.

Reklama

Související témata: