Hlavní obsah

Higuaín hattrickem sestřelil Jižní Koreu, Argentina má blízko k postupu

Argentinský útočník Gonzalo Higuaín se stal hvězdou zápasu fotbalového mistrovství světa, v němž se svěřenci Diega Maradony střetli s Korejskou republikou. Forvard Realu Madrid nastřílel tři branky, Argentina nakonec zvítězila 4:1 a ujala se vedení ve skupině B. Jihoamerický tým má po dvou zápasech šest bodů a postup ze skupiny má na dosah.

Foto: Enriqe Marcarian, Reuters

Argentinský útočník Gonzalo Higuaín se raduje z branky do sítě Korejské republiky v utkání MS v Jihoafrické republice.

Článek

Zápas favorizované Argentiny a Korejské republiky byl duelem dvou týmů, které z úvodních střetnutí získaly všechny tři body. Svěřenci slavného Maradony porazili Nigérii, Korea si poradila s Řeckem. Případný vítěz vzájemného duelu by si téměř s jistotou zajistil postup ze skupiny.

A aktivněji si za vítězstvím vyšlápli podle předpokladů Jihoameričané, kteří od začátku zápasu drželi téměř neustále balón na svých kopačkách. Do velké šance se dostat nedokázali, ale od 16. minuty přesto vedli. Centr z levé strany z Messiho kopačky si do vlastní sítě srazil Pak Čchu-jong.

Korejský fotbalista Pak Čchu-jong (číslo 10) si střílí vlastní branku v utkání proti Argentině na MS v Jihoafrické republice.foto: Reuters/Amr Abdallah Dalsh

Uvolnění Argentinci, které mohlo mrzet jen svalové zranění a následné střídání stopera Samuela, se začali se svou obvyklou lehkostí dostávat do šancí. Prudkou ranou těsně nad břevno se prezentoval Tévez a ve 33. minutě již favorité vedli o dvě branky. Rodríguez nacentroval z levého rohu pokutového území ke vzdálenější tyči na Higuaína, který hlavou uklidil míč za záda Čung Song-rjonga podruhé.

Korejský záložník I Čong-jong překonává argentinského brankáře Romera v utkání MS na Jihoafrické republice.foto: Reuters/David Gray

Maradonovi svěřenci udávali tempo zápasu. Messi po pohledné akci jen těsně minul, Di Mariovu střelu korejský gólman vyrazil. Jako blesk z čistého nebe přišlo snížení v nastaveném čase první půle. Po chybě Demichelise se k míči prodral I Čong-jong a tváří v tvář před brankářem Romerem uspěl.

Jom mohl vyrovnat

Vyrovnání vlilo asijským fotbalistům novou krev do žil a ve druhé půli předváděli mnohem aktivnější přístup. A ten přinášel své ovoce. V 58. minutě se v obrovské příležitosti objevil Jom Ki-hun, který se z mírného úhlu řítil na argentinského strážce svatyně. Korejský záložník však trefil pouze boční síť.

Radost fotbalistů Argentinyfoto: Reuters/David Gray

Argentinu však uklidnil opět Messi, po jehož akci padla i druhá branka. V 76. minutě vyslal do pokutového území střídající Agüero Messiho, jehož první střelu Čung Song-rjong vyrazil a druhou nastřelil tyč, od níž se míč odrazil k Higuaínovi a útočník Realu Madrid neměl nejmenší problém trefit prázdnou bránu.

Deset minut před koncem zápasu dokonal Higuaín hattrick. Messi vybojoval míč, zařídil přečíslení, vyslal před sebe Agüera, který na druhé straně našel vzdušnou přihrávkou střelce zápasu. Higuaín hlavičkou rozradostnil fanoušky počtvrté.

MS ve fotbale - základní skupina B:
Argentina - Korea 4:1 (2:1)
Branky: 33., 76. a 81. Higuaín, 16. vlastní Pak Čchu-jong - 45.+1 I Čong-jong. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.). ŽK: Gutiérrez, Mascherano - Jom Ki-hun, I Čong-jong. Diváci: 80.000.
Argentina: Romero - Gutiérrez, Demichelis, Samuel (23. Burdisso), Heinze - Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María - Messi, Higuaín (82. Bolatti), Tévez (75. Agüero). Trenér: Maradona.
Korea: Čung Song-rjong - O Pum-sok, I Čong-jong, Čo Jong-hjong, I Jong-pchjo - Ki Song-jung (46. Kim Nam-il), Kim Čong-u - I Čong-jong, Pak Či-song, Jom Ki-hun - Pak Čchu-jong (82. I Tong-kuk). Trenér: Huh Čung-mu.
Předchozí zápasy skupiny:
Argenitna - Nigerie 1:0, Korejská republika - Řecko 2:0.

Reklama

Související témata: