Hlavní obsah

Dánové dvěma góly otočili zápas, pro Kamerun skončí MS ve skupině

JOHANNESBURG

Svá první vystoupení na letošním mistrovství světa prohráli, ale ve vzájemném souboji předvedli fotbalisté Kamerunu a Dánska parádní podívanou. Už po deseti minutách se gólově prosadil Samuel Eto´o, ale Nicklas Bendtner ještě v prvním poločase vyrovnal. Dennis Rommedahl pak v 61. minutě přidal druhý gól a udržel Dány ve hře o postup. Kamerun naopak ztratil šanci pokračovat v turnaji.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Nicklas Bendtner z Dánska skóruje proti Kamerunu

Článek

Dánové se potýkají se zdravotními patáliemi svých útočníků. Nicklas Bendtner prohlašoval, že se po zranění třísel necítí úplně fit, veterán John Dahl Tomasson zase zápas s Nizozemskem vynechal kvůli stehennímu svalu. Přesto byli proti Kamerunu oba v základní sestavě.

A oba také museli přihlížet tomu, jak Dánsko po velké chybě v obraně.inkasuje gól už v desáté minutě zápasu. Jeden z nejzkušenějších hráčů Dánska Christian Poulsen pokazil rozehrávku, balon rychle dostal od spoluhráče přímo před branku Eto´o a nemýlil se.

Samuel Eto´o oslavuje branku proti Dánsku se spoluhráčem Emanoufoto: Reuters/Alessandro Bianchi

Za třiadvacet minut bylo srovnáno. Rommedahl utekl po pravé straně, naservíroval přihrávku před branku a Bendtner finálním skluzem vyrovnal. Závěr prvního poločasu pak přinesl divoké šance obou mužstev. Nejprve si s obranou Kamerunu znovu pohráli Bendtner s Rommedahlem a Tomasson pálil nad, Eto´o na druhé straně trefil tyčku!

Fotbalové MS 2010 on-line na Sport.cz:
Kamerun - Dánsko

Kamerunci rovněž lépe začali druhé dějství, Mbia hlavičkoval těsně nad branku. Jenže po odehrané hodině zápasu udeřilo na opačné straně. Rommedahl utekl po pravé straně, pohrál si s míčem před bránícím Makounem a napálil jej přesně k tyči.

Simon Poulsen z Dánska mezi dvěma hráči Kamerunufoto: Reuters/Brian Snyder

O pár minut později už mohlo být rozhodnuto, když se v jasné šanci ocitl Tomasson. V souboji tváří v tvář ale uspěl kamerunský brankář Souleymanou. V 77. minutě se blýskl i jeho protějšek Sörensen, když pohotovým zákrokem vytlačil mimo tyče přízemní střelu Emany.

Kamerun se ale i nadále rval o své přežití na turnaji. Střelu Aboubakara spíše nechtěně zblokoval padající Agger, Ibrissou hlavičkoval nad. Neprosadil se ani Eto´o po odehraném rohu.

Kamerun - Dánsko 1:2 (1:1)
Branky: 10. Eto´o - 33. Bendtner, 61. Rommedahl. Rozhodčí: Larrionda - Fandino, Espinosa (všichni Urug.). ŽK: Bassong, Mbia - Kjaer, Sörensen. Diváci: 38 074.
Kamerun: Souleymanou - Mbia, Bassong (72. Idrissou), N'koulou, Assou-Ekotto - Geremi, Enoh (46. Makoun), A. Song, Emana - Webo (78. Aboubakar), Eto'o. Trenér: Le Guen.
Dánsko: Sörensen - S. Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen - Rommedahl, Ch. Poulsen, Jörgensen (46. Jensen), Grönkjaer (67. Kahlenberg)- Tomasson (86. J. Poulsen), Bendtner. Trenér: Olsen.

Reklama

Související témata: