Hlavní obsah

Italský kouč Lippi: Proti Slovákům se musíme zlepšit

Fotbalisté Itálie si v dnešním utkání světového šampionátu proti Novému Zélandu nečekaně připsali pouze další remízu 1:1 a s dvěma získanými body se musejí strachovat o účast ve vyřazovací fázi. V závěrečném duelu skupiny F se obhájci titulu v přímém souboji utkají o postup se Slovenskem a jejich kouč Marcello Lippi ví, že se musejí zlepšit.

Foto: ČTK/AP

Trenér italských fotbalistů Marcello Lippi

Článek

"Dnešní zápas jsme měli vyhrát. Stejně jako proti Paraguayi nám soupeř znovu vstřelil gól ze své první pořádné šance. Pak jsme sice byli schopni získat nad zápasem kontrolu, ale měli jsme opět smůlu. Příliš jsme nepřesvědčili," připustil Lippi.

Do dnešního dne posledním týmem, který nedokázal jako obhájce světového zlata vyhrát na následujícím šampionátu první dva zápasy, byli před osmi lety Francouzi. Ti tehdy na turnaji v Jižní Koreji a Japonsku nepostoupili ze skupiny.

Italové doufají, že jejich osud nebudou následovat. S optimismem vzhlížejí k roku 1982, kdy zahájili mistrovství dokonce třemi remízami po sobě, a nakonec se radovali ze zlata. "Nic není ztraceno. Na hráčích je vidět, že mají vůli, jen nám chyběla psychická odolnost. Každopádně abychom nad Slováky vyhráli, musíme být prostě silnější a hrát lépe," dodal Lippi.

Novozélanďané považují dnešní nečekanou remízu za největší úspěch v historii. "Nemám slov, díky svým hráčům jsem oněměl," rozplýval se kouč Ricki Herbert, který se pozastavil nad některými výroky guatemalského sudího Carlose Batrese, především nad penaltou ve prospěch Italů. "Ještě se na to ale musím pozorněji jednou podívat. Myslím, že některá rozhodnutí rozhodčího byla docela zvláštní," konstatoval.

Nový Zéland se po dvou zápasech dělí s Itálií o druhou příčku ve skupině a může stále snít o postupu do vyřazovacích bojů. Na závěr skupiny se utká s Paraguayí. "Ještě jsme nepředvedli naše maximum a uvidíme, jestli dokážeme dosáhnout na osmifinále. V zápase s Paraguayí budeme hrát na krev," dodal Herbert.

Reklama

Související témata: