Hlavní obsah

Uruguay porazila Mexiko, do osmifinále jdou ale oba týmy

Fotbalisté Uruguaye porazili na mistrovství světa v JAR Mexiko 1:0 a zajistili si postup do osmifinále z prvního místa skupiny A. Doprovodí je ale i jejich poslední soupeř, protože i přes porážku má lepší skóre než domácí JAR a Francie. Oběma týmům původně k postupu mohla stačit i remíza, jediný gól utkání nakonec vstřelil na konci prvního poločasu Suárez.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Luis Suárez z Urugaye oslavuje gól do sítě Mexika

Článek

Hráči obou týmů před zápasem slibovali, že nebudou hrát opatrně na vytouženou remízu a na hřišti to bylo znát. Už v šesté minutě se po chybě mexické obrany dostal do velké šance Suárez, ale těsně minul branku.  Proti nadýchanému obloučku Forlána musel zase rychle zasáhnout brankář Pérez.

Předvedlo se i Mexiko. Guardado nečekaně vypálil tak z 25 metrů a balon po jeho střele orazítkoval břevno, od kterého se odrazil necelý půlmetr před brankovou čarou. Stejný hráč pak ve vzdušném souboji roztrhl obočí Diegu Pérezovi a Uruguayci si museli několik minut poradit pouze v deseti lidech.

Giovani dos Santos z Mexika v akrobatické pozici v zápase s Uruguayífoto: Reuters/Alessandro Bianchi

Rozhodčí nechtěli pustit na hřiště hráče, kterému stále z rány crčela krev a až pečlivěji uvázaný obvaz vystlaný fáči kolem Pérezova pravého oka je obměkčil. A v závěru poločasu byl u toho, když se Uruguay dostala do vedení. Cavani poslal z pravé strany přesný centr na Suáreze a ten hlavou skóroval.

Fotbalové MS 2010 on-line na Sport.cz:
Mexiko - Uruguay

Z druhého poločasu  neuběhlo ani deset minut a Uruguay mohla zvýšit svůj náskok. Po dalším skvělém centru Forlána hlavičkoval Lugano a Mexiko zachránil pohotový reflex brankáře Péreze.

Trenér Mexika se snažil hru co nejvíce oživit a už po hodině hry využil všechny tři možnosti střídání. Málem se mu to vyplatilo - Rodriguez po centru z pravé strany hlavičkoval těsně mimo. Mexičanům začaly téct nervy a podrážděně reagovali především na Forlána a jeho časté průpovídky.

Vzdušný souboj mezi brankářem Mexika Pérezem a Victorinem z Uruguayefoto: Reuters/Dylan Martinez

Fotbalovější ovšem byli i nadále jejich soupeři v modrých dresech. Jedovatou přízemní střelu Cavaniho Pérez s vypětím sil vytlačil na roh. Hráči obou mužstev zřejmě znali vývoj zápasu mezi Francií a JAR, protože se jinak zbytečně nehnali do šancí. Dobře věděli, že i tento výsledek je posílá do osmifinále turnaje.

Mexiko - Uruguay 0:1 (0:1)
Branka: 43. Suárez. Rozhodčí: Kassai - Eros, Vamos (všichni Maď.). ŽK: Hernández, Castro - Fucile. Diváci: 33 425.
Mexiko: Ó. Pérez - Osorio, Rodríguez, Moreno, Salcido - Guardado, Márquez, Torrado - Dos Santos, Franco, Blanco.
Uruguay: Muslera - M. Pereira, Lugano, Victorino, Fucile - Arévalo Ríos, D. Pérez, Á. Pereira - Suárez, Forlán, Cavani.

Reklama

Související témata: