Hlavní obsah

Maradona chce omluvu po kriticích Argentiny, Korea touží po semifinále

PRAHA

Bez problémů a s plným bodovým ziskem prošli argentinští fotbalisté do osmifinále světového šampionátu a trenér Diego Maradona už si žádá satisfakci. Po úterní výhře 2:0 nad Řeckem připomněl, že po protrápené kvalifikaci se před šampionátem na jeho tým snášelo hodně kritiky.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Argentiny Diego Maradona při utkání proti Řecku.

Článek

"Pomalu by se kritici měli hráčům omluvit. Tým pracuje na výbornou," prohlásil Maradona. "Jdeme krok za krokem a myslím, že jsme na správné cestě," uvedl střelec druhého argentinského gólu Martin Palermo.

Řekové se s turnajem loučí. "Jsme zklamáni. Věděli jsme, že dnes hrajeme proti velice kvalitnímu soupeř. Snažili jsme se hrát ze zajištěné obrany a chodit do rychlých protiútoků, ale moc se nám to nedařilo," řekl německý kouč Otto Rehhagel, který s největší pravděpodobností na lavičce Řecka skončí. "Moje budoucnost je moje soukromá věc a přiznám se, že v této fázi nevím, co bude dále," uvedl.

Řecký gólman Alexandros Tzorvas prohlásil, že Argentinci mohou vyhrát celé mistrovství světa. "Do zápasu jsme dali všechno, ale proti kvalitě, které jsme čelili, jsme víc udělat nemohli," přiznal Tzorvas.

Korejci nezpanikařili a chtějí do bojů o medaile

Fotbalisté Korejské republiky v dramatickém utkání světového šampionátu s Nigérií vybojovali důležitý bod za remízu 2:2 a po osmi letech postoupili ze skupiny. "Když jsme dostali první gól, tak jsme byli těžké situaci. Hráči ale zůstali klidní a vyrovnali," řekl trenér Huh Čung-mu.

Nigerijský obránce Rabiu Afolabi sleduje marnou snahu gólmana Vincenta Enyeamy vyratit míč mířící do sítě.foto: Reuters/Rogan Ward

Potvrdil, že jeho tým má i v dalším průběhu turnaje vysoké ambice. "Dosáhli jsme našeho prvního cíle, ale mise rozhodně není splněna. Teď chceme semifinále," prohlásil pětašedesátiletý kouč, jehož výběr čeká v osmifinále vítěz skupiny A Uruguay.

Trenéra Nigérie Larse Lagerbäcka mrzela hlavně nízká efektivita jeho týmu. "Jsem zklamaný kvůli všem těm šancím. Ale to hlavní, co se počítá, je výsledek. Takže mohu pouze pogratulovat Korejcům", řekl švédský trenér, který před africkým celkem vedl dlouhých devět let švédský národní tým.

Přes poslední místo ve skupině však své svěřence pochválil. "Hráči odvedli dobrou práci, celou dobu makali," dodal jednašedesátiletý Lagerbäck, jehož budoucnost u týmu "Super orlů" je vzhledem k umístění nejistá.

Reklama