Hlavní obsah

Ujfaluši: Uruguay s Forlánem mě příjemně překvapila

Karel FeltSport.czPrávo

Český obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši pozorně sleduje světový šampionát ve fotbale v Jihoafrické republice. Bývalý reprezentant fandí svým současným či bývalým spoluhráčům. "Příjemně mě překvapila Uruguay s Diegem Forlánem," prozradil.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

Jak moc sledujete světový šampionát?

Nedívám se na všechno, ale viděl jsem hodně. Sleduju hlavně utkání, v nichž hrají mí spoluhráči z Atlétika: Forlán z Uruguaye, Agüero z Argentiny, Simao a Tiago z Portugalska, ti se gólově podíleli na výprasku KLDR 7:0. Fandím i Nizozemci Heitingovi. Už nejsme spoluhráči, ale pořád jsme v kontaktu. Všichni mi zatím postupují.

Mezi těmito čtyřmi týmy máte i svého favorita?

Určitě a věřím, že si některý zahraje finále. Příjemně mne překvapila Uruguay s Diegem Forlánem, který hraje skvěle. Můžou se dostat daleko, třeba proti Jižní Africe předvedli výborný výkon. Argentina, Portugalsko a Nizozemsko by mohly dojít klidně až do semifinále, pokud se nepotkají už dřív. Zatím nejlépe má nakročeno Argentina.

Jak se vám líbí předváděný fotbal?

Už je to lepší. Začátek byl takový pomalejší, ale to se dalo čekat. První zápas nikdo nechce prohrát, byly to taktické bitvy. O to víc se mi líbil výkon Němců proti Austrálii. V závěru skupin už se hraje dobrý fotbal. Výborné bylo Portugalsko proti KLDR, gólostroj byl parádní. I souboj Dánů s Kamerunem nabídl hezkou podívanou. Brazílie se ukazuje také solidně a rozjíždí se.

Překvapil vás kromě Uruguaye někdo další?

Chilané, kteří mají velice rychlý, technický tým. Na jejich fotbal se dobře kouká.

Co říkáte přehmatům rozhodčích?

Nechápu je. Některé zákroky posuzují hodně přísně, jindy jsou benevolentní k hrubým faulům. Svými rozhodnutím pak ovlivňují zápasy a chápu trenéry, že jsou naštvaní.

Reklama