Hlavní obsah

Německo rozstřílelo Angličany, ve čtvrtfinále narazí na Argentinu

JOHANNESBURG

V neděli pokračuje program MS v Jižní Africe dalšími dvěma osmifinálovými zápasy. Odpoledne Angličané dostali výprask od Němců, když prohráli 1:4. Zápas se mohl vyvíjet jinak, sudí v první půli neuznal Lampardův regulérní gól na 2:2. Ve večerním utkání vyhrála Argentina nad Mexikem 3:1, první gól dal Tévez z ofsajdu... Vítězové nedělních duelů se spolu utkají ve čtvrtfinále.

Foto: David Gray, Reuters

Tevez (vlevo) i přihrávající Messi (uprostřed) se mohli radovat, gól z jasného ofsajdu byl Argentincům uznán...

Článek

Na fotbalovou bitvu Anglie s Německem se těšil celý svět. Obě evropské velmoci spolu svedly již řadu velkých bitev a ta letošní osmifinálová měla nabídnout dramatické momenty i góly. Všeho se divákům dostalo vrchovatě. Dokonce i odplaty za gól století z finále MS 1966...

Již ve 20. minutě otevřel skóre Klose, ve 32. minutě přidal druhý gól Podolski a Němci měli jasně navrch. Zdálo se, že Anglii lehounce přejedou. Pak ale v 37. minutě snížil Upson a necelé dvě minuty nato se do míče opřel Lampard. Balón z dvaceti metrů orazítkoval břevno, od nějž zamířil za brankovou čáru. Zatímco celý svět viděl regulérní gól, rozhodčí na trávníku nikoliv. Fotbalová ostuda byla na světě. Místo vyrovnání na 2:2 zbyly Angličanům oči pro pláč.

Míč po střele Franka Lamparda směřuje půl metru za brankovou čáru.foto: Reuters/Eddie Keogh

Ve zbytku utkání již stříleli góly pouze Němci. Konkrétně jeden z nich - Müller se prosadil dvakrát v rychlém sledu, hattrick již kvůli střídání zkompletovat nestihl.

Mistrovství světa ve fotbale - osmifinále:
Německo - Anglie 4:1 (2:1)on-line
Branky: 20. Klose, 32. Podolski, 67. a 70. Müller - 37. Upson
Argentina - Mexiko 3:1 (2:0)on-line
Branky: 26. a 52. Tévez, 33. Higuaín - 71. Hernández

Tévez udeřil z ofsajdu, přidal se i Higuaín

Ve večerním souboji na sebe narazily španělsky hovořící celky. Souboj Argentiny s Mexikem byl reprízou čtyři roky starého osmifinále. Tehdy Argentina vyhrála 2:1 v prodloužení. Mexičané chtěli překonat osmifinálovou bariéru, vypadli v této fázi play-off čtyřikrát v řadě.

Pavouk MS ve fotbale 2010foto: Sport.cz

Zápas ovlivnilo druhé skandální rozhodnutí nedělního dne. Argentinec Tévez dal po Messiho přihrávce gól z jasného ofsajdu, přesto byl po dlouhé poradě rozhodčích uznán... Druhou branku přidal kanonýr Higuaín, takže po prvním poločase měl Maradonův tým rázně nakročeno do čtvrtfinále.

Druhé dějství to jen potvrdilo. Tévez dal tentokrát zcela regulérní gól, navíc krásnou střelou z dobrých 30 metrů. Mexičané dali svůj první gól příliš pozdě, Hernández se parádně trefil až v 71. minutě a to už měli na zvrat moc málo času.

Reklama