Hlavní obsah

Extrémně tvrdá obrana Messiho je skandální, tvrdí Maradona

JOHANNESBURG

Nejlepší fotbalista světa Lionell Messi ani ve svém čtvrtém utkání na mistrovství světa neukončil čekání na premiérovou branku na turnaji. Podle argentinského kouče Diega Maradony za to může i extrémně tvrdá obrana soupeřů.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Diego Maradona se svou největší hvězdou Messim.

Článek

Při nedělním osmifinále s Mexikem prý soupeř zastavoval Messiho daleko za hranicí únosnosti a Maradonovi navíc vadilo, že rozhodčí Rosetti všechno přehlížel.

"Bylo to skandální. Mířili na jeho pravou nohu nebo na levou, vůbec se nedívali na míč," zlobil se Maradona, když po zápase přišla řeč na Messiho střelecké mlčení. Maradona se naopak Messiho zastal, na hřišti prý argentinský klenot nechrání ani rozhodčí.

"Strašně ho (Mexičané) pokopali a rozhodčí nic nedělal," pokračoval v obraně Messiho jeho kouč. "Ale i já doufám, že se celý příběh změní. Bylo by hezké, kdybych tady už dokázal vstřelit branku," řekl samotný Messi.

Maradona přesto na Messiho nedá dopustit, i když se mu v koncovce zatím nedaří. Právě neúnavný pohyb a aktivita barcelonské hvězdy vytváří prostor pro jeho útočné parťáky Gonzála Higuaína a Carlose Téveze, kteří pak z Messiho hry těží. Higuaín už na šampionátu zaznamenal čtvrtý gól, Tévez Mexiko pokořil dvěma góly. I když jeho první trefa právě po Messiho přihrávce neměla platit kvůli ofsajdu.

Právě Tévez se v neděli na MS trefil poprvé. Může za to prý i pokyn Maradony, který útočníka Manchesteru City před osmifinále nabádal k tomu, aby se tolik nestahoval do hloubi pole, kde často "operoval" při zápasech v základní skupině. "Diego mi řekl, abych ukázal víc jako útočník. Abych tak přemýšlel, a ne jako bych byl záložníkem," vysvětlil Tévez.

Vítězství věnoval Rossimu 

Maradona Téveze a Messiho označil za klíčové hráče při cestě za osmifinálovým vítězstvím nad Mexikem. Triumf nakonec věnoval svému kamarádovi motocyklistovi Valentinu Rossimu, který se zotavuje z nedávné zlomeniny nohy.

"Valentino je můj dobrý přítel, tuto výhru posílám jemu," uvedl kapitán argentinských mistrů světa z roku 1986. Maradona na šampionátu sní o tom, že se stane třetím mužem ve fotbalové historii, který MS vyhraje jako hráč i trenér.

Reklama