Hlavní obsah

Sudí dal Argentincům nůž, jímž nás podřízli, zuřil po gólu z ofsajdu mexický kouč

JOHANNESBURG

Skandální gól argentinské hvězdy Téveze sice zůstal v nedělním večeru ve stínu ještě skandálnějšího verdiktu uruguayského sudího Larriondy, jenž neuznal Angličanům regulérní Lampardovu branku, ale i tak fotbalové Mexiko po osmifinálové partii zuří. Zvláště, když i kouč vítězných Argentinců Diego Maradona uznal, že jeho mužstvo se dostalo do vedení brankou z ofsajdu, která platit neměla a průběh zápasu ovlivnila.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Mexika se snaží přesvědčit sudí, že gól, který uznali v utkání proti Argentině, platit neměl.

Článek

Italský sudí Roberto Rosetti je na šampionátu na odstřel. Pomezní Stefano Ayroldi s ním. Mexičany v osmifinálové partii vyloženě poškodili, neboť nechtěli vidět ofsajd, z něhož Argentinec Carlos Tévez vstřelil první gól. Přitom Mexičané protestovali v Johannesburgu tak vehementně, že mu muselo dojít, že uletěl, když ukázal do středového kruhu a branku uznal.

„Ovlivnil celý zápas. Jeho chyba byla rozhodující, neboť nás donutila udělat vzápětí chybu další, po níž jsme znovu inkasovali a průběh zápasu se tak dramaticky změnil. Rosseti držel v ruce nůž a tím podřízl mexický fotbal,“ zuřil kouč Javier Aguirre.

„Italský sudí Rosseti byl velmi špatný. Prvním gólem to začalo, kartami, jež měl Mexičanům rozdávat, pokračovalo,“ setřel rozhodčího i argentinský trenér Diego Maradona.

Po křivdě ztratili Mexičané koncentraci

A když se i kouč vítězných Argentinců Diego Maradona do italského sudího pustil a uznal, že Tévezova branka platit neměla, dostoupila Aguirreho zloba vrcholu. „Byli jsme na soupeře připraveni, nenabídli jsme mu příliš šancí, jenže sudí mu dal do ruky zbraň a sám zavelel, aby nás zabil. Povedlo se mu to dokonale, protože po brance inkasované z ofsajdu jsme s pocitem křivdy v hlavách i srdcích ztratili koncentraci," prohlásil kouč Mexičanů.

„Zabil nás. Tévezův gól z jasného ofsajdu byl pro Argentinu velkomyslným Rossetovým darem, jímž nás zařízl,“ přidával se k trenérovi i mexický legionář z Barcelony a klubový spoluhráč božského Messiho Rafael Márquez.

I fotbalová Itálie je ostudným výkonem svého sudí v osmifinálové partii pobouřena. Po blamáži, v níž se proměnilo vystoupení squadry, skončil na šampionátu i její poslední vyslanec. Těžko totiž věřit, že by mu po tak skandálním rozhodnutí a tolika chybách byl svěřen k rozhodování ještě nějaký zápas, shoduje se tisk na Apeninském poloostrově s tím, že si italský fotbal uřízl v Jižní Africe další pěknou osudu.

Reklama

Související témata: