Hlavní obsah

Kluci, hlavy vzhůru, jste naši hrdinové, píše o fotbalistech slovenský tisk

BRATISLAVA

Slovenští fotbalisté se navzdory osmifinálové prohře na světovém šampionátu 1:2 s Nizozemci dočkali od tisku uznání. Komentáře ocenily, že Slováci v Africe bojovali jako lvi až do samého konce utkání a pro fanoušky se právem stali hrdiny. Slovensku prý hráči svými výkony udělali dobrou reklamu.

Foto: Yves Herman, Reuters

Zklamaní slovenští fotbalisté po porážce od Nizozemců v osmifinále mistrovství světa v JAR.

Článek

"Bojovali jako afričtí lvi, ale nestačilo to. Udělali však Slovensku i sobě krásné jméno. Postupem mezi 16 nejlepších celků světa ukázali pochybovačům, že jsme zdaleka nebyli omylem mistrovství světa a výborné výsledky z kvalifikace jsme zopakovali i v Africe," napsal dnes Nový čas.

Podle Športu se slovenští hráči důstojně rozloučili a šampionát opouštějí se ctí. Deník připomněl, že Slováci nešli do boje proti favorizovaným Nizozemcům s roztřesenými koleny. Sportovně přiznal, že postoupilo lepší mužstvo, jemuž bylo Slovensko důstojným partnerem.

"Prohra mrzí, ale hrdost a srdce, které jste nechali na hřišti, to vyléčily. Hoši, děkujeme! Nadupaní Oranjes byli nad naše síly. Kluci, hlavy vzhůru, jste naši hrdinové," dodal Plus jeden deň.

List Sme napsal, že slovenští hráči ostudu neudělali. Slovensko sice v Africe končí, díky výkonům reprezentace se však z něho stala fotbalová země.

Reklama

Související témata: