Hlavní obsah

VIDEO: Lampardův gól není prvním, který sudí Larrionda neviděl

SAO PAULO

Fotbalový rozhodčí Jorge Larrionda potvrdil, že se historie opakuje. Brazilská média totiž poukazují na to, že branka Franka Lamparda, kterou uruguayský sudí v osmifinále mistrovství světa mezi Anglií a Německem chybně neuznal, jelikož spolu s asistentem přehlédl, že míč skončil za čárou, nebyla prvním podobným Larriondovým omylem.

Foto: ČTK/AP

Tři uruguayští rozhodčí zápasu Německo - Anglie. Hlavní Jorge Larrionda (uprostřed), asistenti Pablo Fandino (vlevo) a Mauricio Espinosa.

Článek

Před šesti lety v rámci kvalifikace MS 2006 hrála Brazílie s Kolumbií. Dvacet minut před koncem napřáhl brazilský útočník Adriano a trefil břevno, od nějž se míč odrazil za brankovou čáru a pak ven z branky. Regulérní gól uznán nebyl a zápas skončil 0:0. A kdo že to tehdy rozhodoval? Právě Larrionda.

Stejnou situaci si zopakoval i v nedělním osmifinále mistrovství světa. Lampardova střela z dálky se téměř totožně odrazila od břevna za čáru a ven z branky a uruguayský sudí rovněž rozhodl, že gól nebyl. Kamery ale stejně jako před šesti roky odhalily, že branka měla platit. Anglie tak přišla proti Německu o vyrovnání na 2:2 a nakonec po prohře 1:4 z turnaje vypadla.

Reklama