Hlavní obsah

Brazilce Elana nepustí zraněný kotník do hry ani proti Nizozemcům

JOHANNESBURG

Brazilský fotbalista Elano zmešká na světovém šampionátu také páteční čtvrtfinále proti Nizozemsku. Devětadvacetiletý záložník stále laboruje s poraněným kotníkem a podle týmového lékaře Josého Luíze Runka není jasné, jak dlouho bude mimo hru. Elanovi hrozí, že už se do konce turnaje nestihne dát do pořádku.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Brazilce Elana odnášejí na nosítkách se zhmožděnou nohou.

Článek

"Podstupuje intenzivní léčbu, která může trvat několik dní, týdnů, nebo měsíc. Nedá se to časově specifikovat. Každý den to vyhodnocujeme a uvidíme, jestli nám příroda podá pomocnou ruku," prohlásil dnes lékař brazilského týmu.

Elana podle něj kotník bolí jen při plném zatížení. "Může chodit i běhat bez změny směru, ale problém je, když si na tu nohou stoupne plnou vahou. Má to uvnitř nateklé," řekl Runco.

Elano se zranil v druhém duelu základní skupiny proti Pobřeží slonoviny po souboji se záložníkem Tiotém. V první chvíli se prý obával, že následky střetu budou ještě horší. "Mohl mi zlomit nohu," uvedl devětadvacetiletý středopolař.

Elanovi se nelíbil výrok rozhodčího

Překvapilo ho, že francouzský sudí Stephane Lannoy zákrok neposoudil jako nedovolený. "Nerad si stěžuji, ale tenhle typ surových faulů je potřeba také analyzovat. Lidé mluví o míči, o zavedení videa pro posouzení, zda to byl gól nebo ne, ale já jsem chtěl jít za rozhodčím a zeptat se ho: Ty jsi dokonce neodpískal ani faul?" podivoval se Elano.

Absence ho mrzí o to víc, že se cítil ve formě. Proti Severní Koreji i Pobřeží slonoviny vstřelil gól. "Měl jsem úžasný vstup do turnaje. Samozřejmě jsem teď smutný, ale zůstávám pozitivní. Věřím, že stále ještě budu moci zasáhnout do hry. Musím být trpělivý, to je vše, co teď mohu dělat," dodal Elano.

Pro trenéra Carlose Dungu je stabilním členem základní sestavy. V národním týmu dosud odehrál 46 zápasů, v kterých vstřelil devět branek.

Brazilský kouč bude v pátek možná opět postrádat také dalšího středopolaře Felipeho Mela, který má rovněž problémy s poraněným kotníkem. Zranění si přivodil v posledním utkání skupiny s Portugalskem a musel vynechat osmifinále s Chile. Podle Dungy se zatím nedá říct, zda bude Melo proti Nizozemcům k dispozici.

Reklama

Související témata: