Hlavní obsah

Capello nechce odejít od Anglie, má tam prý nedokončenou práci

LONDÝN

Fabio Capello nechce v žádném případě opustit lavičku anglické fotbalové reprezentace. Přestože jeho tým po nevýrazných výkonech skončil na mistrovství světa v JAR už v osmifinále a nenaplnil roli jednoho z velkých favoritů, italský kouč by rád mužstvo vedl i v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2012.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Trenér anglických fotbalistů Fabio Capello (uprostřed) se objímá se Stevenem Gerrardem po postupu do osmifinále mistrovství světa v JAR.

Článek

Anglická fotbalová federace zvažuje, jestli Capella ve funkci ponechá. Sám čtyřiašedesátiletý trenér doufá, že v další kvalifikaci dostane šanci na reparát. "Ve Fabiovi převládá pocit, že má u Anglie nedokončenou práci. Rád by zůstal a dal věci do pořádku," citoval britský deník The Sun nejmenovaný zdroj blízký Capellovi.

Renomovaný trenér před šampionátem sice prodloužil smlouvu až do roku 2012, ale po nevýrazném vystoupení v JAR se nyní nahlas začalo hovořit o jeho odvolání. Přestože by zřejmě v případě propuštění neměl nouzi o další nabídky, zůstat na anglické lavičce je pro něj prý věcí osobní cti. I proto, že doufá v úspěch na další akci.

"U Fabia to není otázka peněz. Šest miliónů liber, které má u anglické reprezentace, by měl i v jiných klubech. Navíc během mistrovství získal další zkušenosti a možná přišel na to, proč se Anglii na turnajích moc nedaří," uvedl nejmenovaný zdroj. Capella prý mrzí i to, že Anglii před šampionátem a v jeho průběhu nepřálo štěstí.

 Chce vše napravit

Nejprve jej zaskočilo zranění kapitána Rio Ferdinanda, pak kiks brankáře Greena v utkání s USA a nakonec neuznaný vyrovnávací gól Lamparda na 2:2 v osmifinále s Německem. "Z toho všeho je (Capello) frustrovaný o to víc, že nic nemohl přímo ovlivnit. I proto má chuť všechno napravit," dodal zdroj bulvárního deníku.

Reklama

Související témata: