Hlavní obsah

Německý kapitán Lahm: Tohle je nejlepší tým, za jaký jsem hrál

KAPSKÉ MĚSTO

Současná německá fotbalová reprezentace je prý nejsilnější za poslední roky. Myslí si to její kapitán Phillip Lahm, který byl u toho, když Němci byli třetí na minulém mistrovství světa i druzí před dvěma roky na mistrovství Evropy. Tentokráte však je prý německý výběr mnohem lepší.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Philipp Lahm se raduje z gólu v síti Argentiny.

Článek

"Tohle je nejtalentovanější a nejsilnější německý tým, za jaký jsem kdy hrál. Myslím, že poslední dva zápasy dávají mým slovům za pravdu," uvedl Lahm na tiskové konferenci po čtvrtfinálové výhře 4:0 nad Argentinou.

"Když porazíte největšího favorita na titul a ještě k tomu tak jednoznačně, tak nemůžete říkat, že to byl jeden z nejlepších zápasů vaší kariéry. To byl prostě ten nejlepší," prohlásil Lahm, kterému je sice teprve 26 let, přesto už má na kontě 70 reprezentačních startů.

Klíčem pro výhru nad Argentinou byl podle Lahma týmový výkon. "Toto vítězství bylo výhrou lepšího týmu nad lepšími hráči," míní Lahm. "Máme skvělého trenéra, který nás dokáže připravit tak, že zvládneme porazit kohokoli," dodal.

Jeho spoluhráčům se prý podařilo splnit taktický záměr a neutralizovat argentinskou hru středem. "Chtěli jsme ucpat střed pole, kde se v předchozích zápasech prosazovaly jejich největší hvězdy jako Messi a Tévez. To se povedlo a oni se téměř neprosadili," odhalil taktické plány pravý bek Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: