Hlavní obsah

Trenér Tábarez si není jistý svou budoucností na lavičce Uruguaye

KAPSKÉ MĚSTO

Trenér uruguayských fotbalistů Oscar Tábarez si není jistý svou budoucností u týmu, který dovedl po 40 letech do semifinále mistrovství světa. Po semifinálové prohře 2:3 s Nizozemskem zkušený kouč uvedl, že má stále problémy dohodnout se s vedením svazu na tom, zda má zůstat.

Foto: Mike Hutchings , Reuters

Oscar Washington Tabarez dotáhl své mužstvo až do semifinále.

Článek

"Nemohu říci, zda zůstanu. Nezávisí to na mě," prohlásil Tábarez na tiskové konferenci. "Musíme počkat na další kroky a na to, zda budou splněny určité podmínky. Vše závisí na tom, jestli budu cítit, že mohu tým posunout ještě dál," dodal.

Třiašedesátiletý Tábarez trénuje uruguayskou reprezentaci již podruhé. Před dvaceti lety dovedl národní tým na mistrovství světa v Itálii.

Před čtyřmi lety se vrátil a postupně vytvořil z průměrného celku nejlepšího zástupce jihoamerického kontinentu na MS. Neměl daleko ani k tomu, aby Uruguay přiblížil snu navázat na dva historické tituly mistrů světa. V semifinále mu však vystavili stop Nizozemci.

"Soupeř byl lepší, hlavně co se týká proměňování šancí. Porážka nás mrzí o to více, že nám nikdo nedával šanci a nakonec jsme byli blízko prodloužení," připomněl, že Uruguay do posledních vteřin usilovala o vyrovnání.

"Forlána jsem střídal, protože byl zraněný" 

Tábarez v utkání překvapil vystřídáním klíčového útočníka Diega Forlána. Byl to však důsledek poraněného stehenního svalu, s nímž kanonýr Atlétika Madrid do zápasu nastoupil. "Měl s ním od první minuty problémy, ale bojoval. Nebylo to tak, že za stavu 1:3 jsem to vzdal a stáhl ho ze hry. Prostě už nemohl hrát dál," vysvětlil Tábarez.

Reklama

Související témata: