Hlavní obsah

Z francouzského neúspěchu viňte Domenecha, řekl stoper Gallas

PAŘÍŽ

Obránce William Gallas prohlásil, že na neúspěšném vystoupení francouzských fotbalistů na mistrovství světa nese vinu trenér Raymond Domenech. Podle dvaatřicetiletého stopera nebyl schopný komunikovat s hráči a může i za to, že se tým rozhodl bojkotovat trénink.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Na francouzského obránce Williama Gallase (vlevo) se dívá trenér národního týmu Raymond Domenech.

Článek

"Samozřejmě, že za fiasko někdo může. A to je trenér, který byl opravdovým problémem týmu. Vázla komunikace, Domenech nebyl otevřený žádné diskusi," uvedl bývalý kapitán Arsenalu pro francouzský kulturní týdeník Les Inrockuptibles. "Náš názor neměl žádnou váhu, a tak ho prostě všichni přestali říkat. Já taky. Jen jsem poslouchal, co mi říkal," řekl.

Podle Gallase mohl trenér i za bojkot tréninku, kteří hráči vyhlásili po vyřazení útočníka Nicolase Anelky z týmu. "Chtěli jsme protestovat proti rozhodnutí, které přijal on a federace. Protože Anelku nevyhodili kvůli urážkám, ale kvůli tomu, že k tomu později odmítal mluvit," myslí si Gallas.

Na bojkotu jsme se shodli všichni

Odmítl i existenci různých skupinek a vůdců v týmu, kteří měli údajně o neúčasti na tréninku rozhodnout proti vůli jiných hráčů. "Pro bojkot jsme se rozhodli na setkání všech hráčů, kvůli rozhovoru pro televizi chyběl jenom Franck Ribéry. Na bojkotu jsme se shodli, nebyl tam žádný tlak od starších hráčů," řekl Gallas.

Francouzské reprezentace se v úterý oficiálně ujal její bývalý kapitán Laurent Blanc. Ten prohlásil, že ho události na MS pobouřily a do svého kádru chce zahrnout jenom ty hráče, kterým může důvěřovat. První nominaci bude muset sestavit na srpnové přátelské utkání proti Norsku.

O tvrdé potrestání revoltujících fotbalistů se zasadil Blancův spoluhráč z týmu mistrů světa v roce 1998 Lilian Thuram. "Požádal jsem vedení francouzského svazu, aby hráče tvrdě potrestalo. Například kapitán Patrice Evra se již nikdy nesmí objevit v národních barvách," uvedl.

Reklama

Související témata: