Hlavní obsah

Löw by měl být trenérem Německa i příští dva roky

BERLÍN

Trenér Joachim Löw by měl vést německou fotbalovou reprezentaci až do mistrovství Evropy 2012. Podle informací deníku Bild se dohodl s prezidentem Německého fotbalového svazu Theem Zwanzigerem na nové dvouleté smlouvě, která mu údajně zaručuje i vyšší plat než současných 2,5 miliónu eur ročně (63,5 miliónu korun).

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw po prohře se Španělskem.

Článek

"O smlouvě na čtyři roky jsme nikdy nejednali, byla to i filozofie Joachima Löwa," potvrdil Zwanziger Bildu nepřímo, že s padesátiletým koučem i nadále počítá. "Dlouhodobé smlouvy nejsou dobré i z ekonomického hlediska. Je výhodnější uvažovat turnaj od turnaje," dodal šéf svazu.

Sám Löw nechtěl tyto informace komentovat. "K prodloužení smlouvy se vyjádřím nejdřív po skončení mistrovství světa," prohlásil trenér, který připravuje tým na sobotní zápas o třetí místo s Uruguayí. Na neděli je pak plánována jeho společná tisková konference s Zwanzigerem. Už dříve ale Löw vyloučil, že by se chtěl vrátit ke trénování v klubu.

K prodloužení smlouvy s populárním "Jogim" vyzvaly svaz v minulých týdnech i německé fotbalové ikony Franz Beckenbauer nebo Karl-Heinz Rummenigge. Svaz již avizoval, že chce trenérskou otázku vyřešit během července před srpnovým přípravným utkáním s Dánskem.

Löw je na německé lavičce od roku 2004. V roce 2006 byl jako asistent Jürgena Klinsmanna u zisku bronzových medailí na předchozím světovém šampionátu v Německu, o dva roky později s národním týmem už jako hlavní trenér skončil druhý na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: