Hlavní obsah

Herbert zůstává trenérem fotbalistů Nového Zélandu

WELLINGTON

Fotbalisty Nového Zélandu bude nadále trénovat Ricki Herbert. Devětačtyřicetiletý kouč se rozhodl setrvat ve funkci, poté co po 28 letech dovedl tým na mistrovství světa, kde sice nepostoupil ze skupiny, ale proti Slovensku, Paraguay a Itálii uhrál vždy remízu. Herbert bude stejně jako dosud trénovat i klub Wellington Phoenix.

Foto: David Gray , Reuters

Novozélandský kouč Ricki Herbert (uprostřed).

Článek

"S vedením svazu jsem se dohodl, že budu nadále trénovat reprezentaci i Wellington v australské lize. Souhlasil jsem s tím, že u národního týmu zůstanu pro další kvalifikační cyklus. Chci pokračovat v rozdělané práci," uvedl Herbert, který byl nejhůře placeným trenérem na MS s ročním příjmem 50 tisíc novozélandských dolarů (asi 727 tisíc korun). Podle novozélandského tisku je to čtvrtina částky, jakou si vydělá v klubu.

Herbert je hlavním trenérem Nového Zélandu od roku 2005, kdy tým převzal od Micka Waitta, kterému dělal dva roky asistenta. Po úspěchu v kvalifikaci na MS 2010, v níž jako vítěz oceánské části vybojoval postup v baráži s Bahrajnem, se nyní Herbert pokusí dostat tým také na příští šampionát v Brazílii.

Reklama

Související témata: