Hlavní obsah

Němečtí fotbalisté se omluvili fanouškům za odbytý přílet

BERLÍN

Německý fotbalový svaz (DFB) se dnes omluvil domácím fanouškům za nevydařený návrat bronzových reprezentantů z fotbalového mistrovství z JAR. Svěřenci Joachima Löwa se totiž v pondělí po přistání ve Frankfurtu rozešli na další spoje bez toho, aby pozdravili několik tisícovek shromážděných příznivců.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Trenér Joachim Löw (vlevo) a německý prezident Christian Wulff na nedělní tiskové konferenci.

Článek

Reprezentanti slavili spolu s fanoušky v Berlíně bronz z posledního světového šampionátu i stříbro z mistrovství Evropy před dvěma roky. Letos převládlo zklamání, a proto se hráči po prohraném semifinále se Španělskem rozhodli, že velké přijetí nechtějí. To zkritizoval mimo jiné Franz Beckenbauer, když prohlásil, že nepovažuje za správné nepoděkovat příznivcům doma za podporu.

To si dnes uvědomil i DFB. "I když byl tým tisíce kilometrů daleko, cítil vaši podporu, obrázky a vzkazy z domova mu dávaly sílu, společně jsme byli jeden tým. Po semifinálové porážce ale padlo rozhodnutí, že letos by se měl přílet obejít bez přivítání," uvedl s tím, že po tomto prohlášení příznivce na letišti nečekal.

"Hráči rozhodně nechtěli rozzlobit své věrné fanoušky, proto už dopředu zveřejněli, že přivítání nebude. Hráči chtějí víc než bronz pro sebe i pro fanoušky," uzavřel DFB své prohlášení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články