Hlavní obsah

Jihoafrickou fotbalovou reprezentaci povede trenér Mosimane

Novým trenérem jihoafrické fotbalové reprezentace byl podle očekávání jmenován Pitso Mosimane. Nahradí Brazilce Carlose Alberta Parreiru, kterému dělal asistenta při domácím mistrovství světa, kde JAR nepostoupila ze základní skupiny. Oznámilo to vedení místního svazu s tím, že zbývá pouze podepsat smlouvu.

Foto: Radu Sigheti, Reuters

Bývalý trenér fotbalistů JAR Carlos Alberto Parreira (vlevo)

Článek

Pětačtyřicetiletý Mosimane vedl národní tým již krátce v roce 2006, než ho vystřídal právě Parreira. Od té doby byl u týmu jako asistent, a to i v době, kdy si dal Parreira na rok pauzu a mužstvo vedl Joel Santana.

Mosimane je považován za nejlepšího jihoafrického trenéra, což potvrdil u týmu Supersport United, který dostal ze dna domácí ligy na vrchol. Na lavičku národního týmu ho doporučil i odcházející Parreira. "Pro mě je jasnou volbou Pitso, který je u týmu už velmi dlouho a dokonale ho zná. Bylo by pro mě nepochopitelné, kdyby mu tu práci nenabídli," uvedl brazilský kouč.

Nový trenér bude oficiálně představen ve čtvrtek na tiskové konferenci. Jeho úkolem bude dostat Bafana Bafana na africký šampionát a na mistrovství světa 2014 v Brazílii.

Reklama