Hlavní obsah

Reprezentanti do 20 let se už připravují v Kanadě

Přestože do začátku světového šampionátu fotbalistů do 20 let v Kanadě scházejí ještě téměř dva týdny, čeští reprezentanti se už připravují v jeho dějišti. Svěřenci trenéra Miroslava Soukupa dorazili do Ottawy, kde odehrají dva ze tří duelů své základní skupiny, a ubytovali se v luxusním hotelu Vesnin.

Článek

Mladí fotbalisté odletěli za oceán v sobotu a během své dlouhé cesty, která trvala přes 13 hodin, museli třikrát přestupovat. "Kluci byli docela unaveni, ale přesto jsme šli jen krátce po příjezdu do hotelu na takové lehčí protažení s výklusem na hřiště," uvedl v neděli pro ČTK Soukup.

V kanadské metropoli přivítalo 21 hráčů, mezi nimiž nakonec nechybějí ani nedávno zranění slávisté Marek Suchý a Petr Janda, nevlídné počasí. "Je tu poměrně chladno, jen kolem čtrnácti stupňů, ale v pondělí má být už asi dvacet," řekl reprezentační kouč.

Dvacítka bydlí v jednom z luxusních hotelů kanadské metropole, stejně jako všichni její soupeři v základní skupině E. Češi si v neděli zvykali především na osmihodinový časový posun, ovšem v plánu měli už i dva tréninky.

"Na tom dopoledním jsme se hlavně snažili dostat tu cestovní únavu z těl," přiblížil Soukup. Podvečerní trénink pak již byl orientovaný směrem k přípravnému zápasu s domácím výběrem, který Češi sehrají v pondělí v Edmontonu.

V sobotu čeká mladíky generálka s Koreou, do šampionátu vstoupí 30. června utkáním s obhájci titulu Argentinci. Další zápasy ve skupině sehrají Češi proti KLDR a Panamě, do osmifinále postoupí dva celky a čtyři nejlepší týmy z třetích míst.

Reklama