Hlavní obsah

Fotbalová dvacítka už trénuje v dějišti MS v Ottawě

OTTAWA/PRAHA

Čeští fotbalisté do 20 let za sebou mají první dva tréninky v kanadské metropoli Ottawě, kde na přelomu června a července sehrají dva ze tří zápasů základní skupiny mistrovství světa. Kouči Miroslavu Soukupovi dělá radost také zdravotní stav jeho svěřenců, naplno už trénují i rekonvalescenti Marek Suchý a Petr Janda z pražské Slavie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Marek Suchý je připraven, že bude hrát s obličejovým krytem

Článek

Dvacítka se ihned po nedohraném přípravném utkání s domácí Kanadou, které přerušila silná bouřka, vydala o několik tisíc kilometrů na východ do Ottawy. "Až na brzké vstávání v půl páté ráno byl let dobrý. Navíc nás uvítalo několik televizních štábů a reportérů," řekl ČTK Soukup.

Mladí reprezentanti se ubytovali v menším hotelu Sheraton nedaleko historické části Ottawy, z okna se mohou kochat pohledem na nejstarší budovy kanadského parlamentu. "Je to asi osm minut chůze od hotelu Vestin, kam se přesuneme až 26. června," uvedl trenér dvacítky.

Na stadion budou moci až v úterý

Kouč národního celku má k dispozici všech 21 hráčů, plně trénovat už začali i rekonvalescenti Janda se Suchým. Druhý jmenovaný se nečekaně rychle vyléčil ze zlomeniny jařmové kosti, ale zatím musí nosit celoobličejový kryt. "Jelikož ho maska nikterak neomezuje, bude ji asi používat po celou dobu šampionátu. Jinak má pár kluků jen nějaké drobné problémy, nic vážného," prohlásil Soukup.

Češi si zatím musejí ještě počkat na svůj první trénink na stadionu, kde 30. června vstoupí do šampionátu. "Právě se tam pokládá nová umělá tráva a bude se tam moci až od úterý na oficiální tréninky," vysvětlil Soukup. Jeho svěřenci se tak připravují na vedlejším hřišti s umělou trávou, vzdáleném od arény, kde se mimo jiné hrají i zápasy amerického fotbalu, asi čtvrt hodiny jízdy autobusem.

V sobotu čeká dvacítku v Torontu generálka na šampionát s Jižní Koreou, od 30. června pak už trio zápasů ve skupině s obhájci titulu Argentinci, KLDR a Panamou.

Reklama