Hlavní obsah

Fotbalová dvacítka prohrála v generálce na MS v Kanadě s Koreou

Čeští fotbalisté do 20 let prohráli v generálce na světový šampionát v Kanadě, který se uskuteční na přelomu června a července, se stejně starými Jihokorejci 0:1. O svém vítězství v utkání na umělém trávníku v Torontu rozhodl asijský celek čtvrt hodiny před koncem.

Článek

Na rozdíl od úvodního přípravného duelu s domácí Kanadou v Edmontonu, který se kvůli silné bouřce nedohrál, mohl tentokrát trenér dvacítky Miroslav Soukup před blížícím se mistrovstvím světa vyzkoušet všechny své svěřence. Od začátku nastoupili i rekonvalescenti Marek Suchý a Petr Janda z pražské Slavie, v brance dostal od úvodního hvizdu přednost Radek Petr.

Mladí reprezentanti se ihned po skončení duelu přesouvají zpět do Ottawy, kde sehrají dva ze tří duelů v základní skupině šampionátu. Do mistrovství vstoupí už za týden 30. července utkáním s obhájci titulu Argentinci.

ČR "20" - Jižní Korea "20" 0:1 (0:0)
Sestava ČR: Petr (46. Fryšták) - Dohnálek (46. Cihlář), Mazuch, Suchý, Kubáň - Mičola (46. Mareš), Gecov, Kalouda (46. Pekhart), Janda (65. Valenta) - Fenin, Střeštík (75. Held). Trenér: Soukup.

Reklama