Hlavní obsah

Dvacítka poprvé trénovala na stadiónu, kde zahájí MS

OTTAWA/PRAHA

První trénink na stadiónu v Ottawě, kde v sobotu zahájí světový šampionát, za sebou mají čeští fotbalisté do 20 let. V úterý se vedle toho stihli mladí reprezentanti v kanadské metropoli ještě přestěhovat do hotelu Westin, kde budou bydlet společně s dalšími soupeři ze základní skupiny.

Článek

Napětí v českém táboře roste, po jedenácti dnech pobytu v Kanadě zbývají už jen tři další do prvního duelu národního týmu proti obhájci titulu Argentině. "Nikdo z nás na mistrovství světa ještě nebyl, takže je jasné, že na nás už doléhá očekávání. Napětí už teď bude jen stoupat," řekl v úterý v rozhovoru s ČTK trenér dvacítky Miroslav Soukup.

Jeho svěřenci se v úterý už poněkolikáté přestěhovali, tentokrát už natrvalo z hotelu Sheraton do luxusního Westinu. "Co se týče vybavení a úrovně ubytovaní, všechny hotely jsou na výborné úrovni. Westin má ale nejlepší zázemí a regeneraci," pochvaloval si Soukup. Mladíci mohou využívat bazén 15x10 metrů, velkou vířivku, posilovnu, spinning nebo pásy na běhání.

Reprezentace si po výměně hotelů večer poprvé zatrénovala na hlavním stadiónu, kde odehraje dva ze tří duelů své skupiny. "V úterý byl první oficiální tréninkový den. Položili tam zbrusu nový umělý trávník, jsme rádi, že si na něm do začátku šampionátu budeme moci třikrát až čtyřikrát zatrénovat," řekl Soukup. "Stadión je veliký, má dvě dominantní tribuny," uvedl na adresu stadiónu, kde se mimo jiné konají i zápasy amerického fotbalu.

O sestavě na Argentinu už má trenér téměř jasno 

Lepší se zdravotní stav kádru, s týmem se připravovali i Jan Šimůnek s Ondřejem Kúdelou, kteří vynechali sobotní generálku proti Jižní Koreji. "Individuální trénink měl brankář Fryšták, který si poranil s Koreou koleno, ale i jeho stav se zlepší," prohlásil Soukup. "Jinak nikdo nemá žádné problémy, už není proč se šetřit," pokračoval kouč.

Nabuzení hráčů prý už pozoruje i na trénincích. "Kluci se už ani mezi sebou nijak nešetří, jdou do toho naplno. Teď už je složité něco velkého nacvičovat, spíš si oživujeme dlouhodobé věci a snažíme se, aby se program co nejvíce blížil tomu v české lize," řekl Soukup. v úterý večer plánuje dvacítka trénovat finální fázi a zakončení, postupem času pak bude přecházet na hru na celé hřiště a nácvik standardních situací.

Trenéři rovněž usilovně shromažďují informace o soupeřích, nejlépe jsou na tom s Argentinci. "Využíváme možnosti internetu, Petr Kouba (asistent trenéra) sehnal nějaké informace přes kontakty v zahraničí. Ale možná je lepší toho o Argentině moc nevědět, aby nás jejich síla příliš nevystrašila," pousmál se Soukup.

A má už jasno o základní sestavě pro sobotní duel s Argentinou? "Kostru týmu už mám v hlavě, ale stále zbývají asi tři posty, které musíme dořešit. Diskutujeme o tom i z toho pohledu, kdo se nejlépe hodí na charakter soupeře," dodal Soukup.

Reklama