Hlavní obsah

Fenin: I proti Korejcům musíme dát do hry srdíčko

Tomáš Fliegl (Ottawa)Sport.cz

V úterý pokračuje pro české fotbalisty do 20 let světový šampionát druhým zápasem. Po překvapivé remíze s Argentinou mohou Češi udělat výrazný krok k postupu ze základní skupiny. Soupeřem jim ale bude silný výběr KLDR, který navíc v úvodním utkání nedokázal porazit Panamu. „Když do zápasu dáme srdíčko jako proti Argentině, tak to bude dobré,“ věří útočník Martin Fenin.

Článek

Dvacetiletý hráč Teplic patřil v úvodním utkání k nejnebezpečnějším českým fotbalistům, dvakrát mohl po zákroku na něj rozhodčí odpískat pokutový kop. Ale nestalo se tak a zápas s obhájcem titulu skončil bez branek.

Zatímco proti Argentině byla sestava postavená s důrazem na defenzívu, proti Koreji trenér Soukup slibuje ofenzivnější formaci. „Rozestavení měnit asi nebudeme, ale nejspíš nastoupí ofenzivnější hráči. Máme útočnější typy, které by si měly vytvořit více šancí,“ doufá ve více šancí Fenin.

Větší důraz na útok by i jemu jako hrotovému hráči mohl přinést více příležitostí. „Dobrá zpráva to může být i nemusí,“ přemítá nad možným vývojem utkání Fenin. „Ale když vyhrajeme, budeme hodně blízko postupu. Záležet bude na tom, jak do zápasu vstoupíme,“ dodal reprezentační útočník.

Korejci v úvodním duelu s Panamou měli převahu, ale nedokázali proměnit své šance a stejně jako Argentina proti Česku se museli spokojit s bezgólovou remízou. „Korejci nám ukázali, že to oproti Argentině nebude takový rozdíl. Jsou strašně technicky vyspělí,“ upozornil na silné stránky úterního soupeře Fenin. „Trenéři nám říkali, že za poslední rok šli strašně nahoru. A je to vidět. Je to velmi dobře organizovaný tým,“ pochválil Koreu Martin Fenin.

Zápas v Ottawě začíná v úterý ve 23:00 SELČ a řídit jej bude trojice španělských rozhodčí v čele s Albertem Undianem Mallencem.

Reklama