Hlavní obsah

Kúdela se chce na MS předvést, na Spartu zatím nemyslí

OTTAWA

Fotbalové mistrovství světa v Kanadě je nejen soubojem o titul šampióna, ale také přehlídkou nadějí světového fotbalu. Nejlepší mladíci se snaží předvést před zraky skautů a ukázat, že mohou být posilami renomovaných klubů. Do toho nejúspěšnějšího českého zamířil v polovině června Ondřej Kúdela. „Na Spartu začnu myslet až po mistrovství světa, na kterém chceme uspět,“ řekl bývalý záložník Slovácka v ottawském hotelu Westin.

Článek

Pro Spartu byl příchod mladého fotbalisty prvním letním přestupem. „Sparta je pro mě nejlepší klub u nás a jsem velmi rád, že o mě projevila zájem. Navíc poslední sezóna ukázala, že je v zemi stále nejsilnější," prohlásil Kúdela ještě před odletem do Kanady pro klubový server letenských.

V Kanadě dvacetiletý mladík odehrál v obou utkáních po devadesáti minutách. Pozornost přítomných skautů upoutal přesným centrem proti Koreji, po němž vstřelil gól Martin Fenin. „Účast na mistrovství světa beru jako svůj největší úspěch. Ukázat bych se chtěl samozřejmě taky, ale nejsem tady jako jednotlivec. Důležitý je mančaft a pak může někdo třeba zazářit. A to se pak odrazí na úspěchu týmu. Musíme hlavně postoupit a pak se uvidí, co bude dál,“ uvědomuje si důležitost týmové práce Kúdela.

Po skončení šampionátu se záložník připojí k Spartě, která je v plné přípravě. Naposledy mistr ve středu porazil gruzínský klub FC Ameri 3:0. „Nad návratem zatím nepřemýšlím. Řekl jsem si, že v Kanadě nebudu na Spartu vůbec myslet. Ale musím říct, že sleduju kluky, jak se připravují, jaké mají výsledky. Jsem v kontaktu s vedoucím Davidem Simonem, se kterým si píšeme. Takže vím, jaká je ve Spartě situace,“ má přehled ex-slovácký středopolař.

S koučem Michalem Bílkem se po svém přestupu stihl jen pobavit, jak bude vypadat program po návratu ze světového šampionátu. „S trenérem jsem mluvil jen před odletem po přátelském zápase s Kongem. Jen jsme si ale zavolali a řekli si, že se uvidíme až na přípravě,“ zavzpomínal Kúdela.

Mladý obránce zatím netuší, jaká bude jeho role ve Spartě. Po zmeškané části přípravy bude těžké se prosadit do základního kádru, starosti si zatím záložník nedělá. „Zatím nevím, jaké budou plány. Teď mě zajímá mistrovství světa. Abychom tady uspěli a nepropadli,“ myslí už na páteční duel s Panamou Ondřej Kúdela.

Reklama