Hlavní obsah

Nádhera, jásali po postupu mladíci

MONTREAL

Spokojení a šťastní byli po postupu do osmifinále mistrovství světa čeští fotbalisté do dvaceti let. Ti v pátek v Montrealu porazili Panamu 2:1 a obsadili ve skupině E druhé místo za Argentinou. „Je to nádhera. Jsem strašně rád, že jsme zápas zvládli. Sice jsme ho ke konci pokazili inkasovaným gólem, ale radost převládá,“ řekl po utkání střelec prvního českého gólu Luboš Kalouda.

Článek

Češi se stejně jako proti Severní Koreji v prvním poločase hledali, ale po přestávce znovu dokázali zabrat a v závěru strhnout výhru na svojí stranu. „Čekali jsme těžký zápas a to se potvrdilo. Panamci jsou strašně běhaví a když jim nechá člověk prostor, tak jsou nebezpeční,“ upozorňoval na silné stránky soupeře záložník Brna.

Panama byla v ofenzívě většinu utkání neškodná, ale zápas pro české fotbalisty nebyl jednoduchý. „Za to, jak se chovali, jim přeju, že nepostoupili. Hráli zákeřně, plivali po nás. Když jsme zakopávali míč do autu, tak ho sebrali a hráli dal. Zasloužené vypadli,“ kritizoval chování soupeře útočník Martin Fenin.

Teplický forvard byl po zápase spokojený, že se týmu podařilo postoupit do další fáze. „Jsme všichni strašně šťastní. Bylo to trápení, byli jsme svázaní tím, že bychom mohli nepostoupit. A bylo to na nás vidět,“ nebyl Fenin spokojený s výkonem v prvním poločase. „Ale byli jsme na soupeře dobře připravení. Když se nám nedařila hra podle představ, tak jsme aspoň nepustili Panamu do jediné šance. Po téhle stránce jsme plán splnili na sto procent,“ chválil defenzivní práci celku.

V závěru utkání se podruhé na turnaji trefil Luboš Kalouda a po třech minutách přidal pojistku Marek Střeštík. „Zaplať pán bůh nám to tam spadlo. Když Panama dostane gól, tak se zblázní a ztrácí koncentraci. Toho jsme využili a dali na dva nula,“ uvedl střelec první branky.

Šest minut před koncem ovšem snížil Barahona a čeští fotbalisté vzpomínali na úterní zápas s KLDR. V jeho závěru přišli o vítězství. „Měli jsme strach, aby se něco podobného neopakovalo. Ale věděli jsme, že Argentina vedla jedna nula. Takže i kdyby se náhodou něco stalo, tak jsme pořád postupovali i se třemi body,“ byl klidný Fenin. Ten měl informace z první ruky, od 84. minuty byl na střídačce. Na hrací ploše jej nahradil Tomáš Pekhart. „Trenéři to klukům na hřiště neříkali, ale když jsem vystřídal, tak jsem se to dozvěděl a uklidnil se,“ uvedl Martin Fenin.

Reklama