Hlavní obsah

Mladíkům dlouhý přesun nevadil, pochvalují si přírodní trávu

VICTORIA

Stěhování na druhý konec Kanady nijak nevadí českým fotbalistům do dvaceti let. Ti skončili ve skupině druzí a na čtvrteční osmifinálový zápas proti Japonsku se museli přesunout do Victorie. „Už jsme se stěhovali do Edmontonu, což bylo podobné. Je to určitě nepříjemné, ale musíme se s tím poprat,“ řekl po zápase s Panamou záložník Luboš Kalouda.

Článek

Mladíci museli v sobotu podstoupit nejen šestihodinový přesun z Montrealu na západní pobřeží, ale také se vyrovnat s dalším časovým posunem. Ve Victorii je o tři hodiny méně než na východním pobřeží, rozdíl Pacifického času oproti České republice je devět hodin. „Když jsme zvládli posun z České republiky až sem, tak zvládneme i tohle. Máme dostatek času,“ věří v bezproblémovou aklimatizaci záložník Brna.

Fotbalisty únavný přesun nerozhodil, s dlouhým cestováním se při rozmístění pořadatelských měst dalo počítat. „Asi jsme nemohli čekat, že postoupíme přes Argentinu. Nám je to ale jedno, i kdybychom měli letět hrát zpátky do České republiky. Jsme rádi, cestování nám vůbec nevadí,“ upozornil Martin Fenin.

Z umělé trávy pálily nohy

Utkání na západním pobřeží přinášejí zásadní změnu. Zatímco v Montrealu, Ottawě a Torontu se hraje na umělém povrchu, skupiny na západě Kanady se odehrály na přírodním trávníku. Ten čeká i české fotbalisty ve čtvrtfinále. „Je super být znovu na přírodní trávě. Je to úplně něco jiného, nebolí z toho nohy. Za jeden nebo dva tréninky si zvykneme,“ pochvaloval si už po tréninku ve Victorii změnu útočník Marek Střeštík. „Já jsem moc rád. Po mamince mám tvrdou kůži na šlapkách, tak mě na umělce pálily nehorázně podrážky. Na přírodní trávě je to paráda,“ dodal Luboš Kalouda.

Problémy s přechodem na jiný povrch nečeká ani trenér Miroslav Soukup. „Lépe se přechází z umělé trávy na přírodní, než naopak. Spíš to pro nás bude povzbuzení.“ Trenérovi také nevadí přesun na jihozápad Kanady. „Let nějaké úsilí stojí, ale i únava se po vítězství a postupu vstřebá líp. Zvládnout se dá i tříhodinový časový posun,“ řekl ještě v Montrealu český kouč.

Reklama