Hlavní obsah

Dvacítka vyrazí proti Japoncům s bojovým sestřihem

VICTORIA

S vojenským sestřihem vyrazí do čtvrtečního osmifinále mistrovství světa v Kanadě čeští fotbalisté. Po přesunu do Victorie došlo na slova před startem šampionátu a po postupu ze základní skupiny šly vlasy dolů. Výjimkou jsou Marek Střeštík a Jiří Valenta, ale i ti nejspíše nátlaku spoluhráčů podlehnou. „Tlačíme na ně. Přeci jen jsme tady jako tým, tak to podle toho asi dopadne. Parta se musí držet,“ řekl kapitán reprezentace Jan Šimůnek.

Článek

V hotelu Laurel Point si v sobotu vzal holicí strojek záložník Ústí nad Labem Jakub Mareš a postupně svým spoluhráčům upravil účes. Jako jediní odolali Jiří Valenta a Marek Střeštík, jimž se změna z dlouhých vlasů na vojenský sestřih nezamlouvala. „Asi se budu muset nechat zlomit. Já ale nikdy krátké vlasy neměl. Ani si nedovedu představit, že budu vypadat jako nějaký Frodo. Přeci jen je markantní rozdíl, když jsou kluci na kohouta nebo když má někdo vlasy až na krk,“ smutnil útočník Brna.

Klubového spoluhráče litoval i záložník Luboš Kalouda, který delší sestřih oželel. „Marek to má nejtěžší, ten nakrátko nikdy nebyl. Já jsem už nakrátko několikrát byl, tak jsem věděl, do čeho jdu,“ říkal Kalouda. „Bavil jsem se už o změně vizáže s přítelkyní po internetu a vzala to sportovně. Nadšená nebyla, ale pochopila, že pro mančaft to musím udělat. Jen mi říkala, ať aspoň vydržíme na turnaji co nejdéle. Ať mi vlasy aspoň trošku dorostou,“ vyprávěl střelec dvou českých gólů na turnaji.

Iniciativu hráčů přivítali i trenéři. „Je to dobrý nápad a navíc věc, která vzešla z týmu. Po téměř čtyřtýdenním společném pobytu je to dobrá obrana proti ponorce. Navíc to není žádný extrém, dneska jsou vlasy na krátko in,“ chválil nápad fotbalistů asistent Jakub Dovalil. Jeho sestřih úpravu nepotřebuje, ale zkrácení možná čeká hlavního kouče Miroslava Soukupa. „Trenér řekl, že v případě výhry nad Japonskem půjde nakrátko i on,“ přiblížil motivaci fotbalistů před osmifinále kapitán Jan Šimůnek.

Reklama