Hlavní obsah

Střeštík si pochvaluje přechod na přírodní trávník

VICTORIA

Česká fotbalová dvacítka vstřelila v základní skupině mistrovství světa v Kanadě čtyři góly, vedle dvou zásahů Kaloudy jednoho Fenina vstřelil vítězný gól v utkání proti Panamě Marek Střeštík. Útočník Brna se vrátil do základní sestavy a za důvěru se odvděčil gólem. „Moc jsem spokojený se svými výkony ze začátku nebyl. Ale postupem času to bylo lepší a lepší,“ popsal vývoj své formy na šampionátu Střeštík.

Článek

Po úvodní remíze s Argentinou zůstal Střeštík pro duel proti KLDR jen na lavičce náhradníků. „Do zápasu jsem nenastoupil od začátku, protože trenér chtěl hrát jiný systém,“ vysvětlil útočník Brna. Jeho příchod po přestávce znamenal značné oživení a pomohl obratu skóre. V závěru ale Češi inkasovali a zápas skončil nerozhodně. „Po zápase jsem s trenérem mluvil. Říkal, že mi věří a že do příštího zápasu půjdu od začátku. Udělal jsem maximum, co jsem mohl. Doufám, že byl spokojený,“ zavzpomínal na povedené vystoupení Střeštík.

Jeho gól proti Panamě znamenal postup do osmifinále a také stěhování do Victorie. Přesunů si během pobyt v Severní Americe užili mladíci dost. „Jsou to nervy. Musím stěhovat dva batohy, notebook, tašku... Je to únavné, už mě to nebaví,“ nemá radost z neustálého cestování dvacetiletý forvard. Střeštík by přesto ještě jedno stěhování rád absolvoval. „Chtěl bych postoupit minimálně do Edmontonu, abychom se ještě jednou stěhovali. Snad nepoletíme po osmifinále domů.“

Na druhou stranu se ale na západním pobřeží Kanady hraje na přírodních trávnících, což čeští fotbalisté kvitovali s povděkem. „Je super být znovu na přírodní trávě. Je to úplně něco jiného, nebolí z toho nohy,“ pochvaloval si změnu Střeštík.

Stadión ve Victorii je s kapacitou 14 500 diváků druhým nejmenším z šestice, na nichž se mistrovství světa hraje. „Když bude stadión plný, bude to taky pěkný hukot,“ věří přesto v bouřlivou atmosféru urostlý útočník.

Reklama