Hlavní obsah

MS fotbalistů do 20 let zná všechny čtvrtfinalisty

Fotbalové mistrovství světa hráčů do dvaceti let zná kompletní čtvrtfinálové dvojice. V Kanadě si ve čtvrtek vybojovaly postup týmy Chile, Argentiny, Nigérie a Mexika.

Článek

O postupu Argentiny rozhodl dvěma góly nejlepší střelec šampionátu Sergio Aguero. Polsko se sice dostalo do vedení díky nové posile CSKA Moskva útočníkovi Davidovi Janczykovi, pak se ale blýskl nádherným vyrovnávacím gólem argentinský střelec, když si obloučkem přehodil obránce a pak skóroval. Druhou branku přidal Aguero čtyři minuty před koncem, když před tím poslal Argentinu do vedení v první minutě druhé půle Di Maria.

Dramatický duel nabídli fanouškům hráči Portugalska a Chile. Poražený tým totiž neunesl tíhu vyřazení a dohrával zápas bez dvou vyloučených hráčů, když v poslední minutě dostali červené karty Zequinha a Mano. V nastavení je navíc do šatny doprovodil i střelec chilské vítězné branky Arturo Vidal.

Čtvrtfinálové zápasy čekají všechny čtyři týmy v neděli, Chile narazí na Nigérii a Argentina se postaví proti Mexiku. O dalších dvojicích se rozhodlo už dříve a tvoří je Česká republika - Španělsko a USA - Rakousko. Tato čtveřice změří síly v sobotu.

MS fotbalistů do 20 let - osmifinále
Chile - Portugalsko 1:0 (1:0)
Branka: 45. Vidal.
Zambie - Nigérie 1:2 (1:2)
Branky: 33. Kola - 3. Echiejile, 57. Akabueze.
Argentina - Polsko 3:1 (1:1)
Branky: 46. a 86. Aguero, 40. Di Maria - 33. Janczyk.
Mexiko - Kongo 3:0 (1:0)
Branky: 33. Dos Santos z pen., 85. Esparza, 90+4. Barrera.

Reklama