Hlavní obsah

Dvacítka zapomínala na fotbal v aquaparku

Tomáš Fliegl (Edmonton)Sport.cz

Den po vyřazení Španělska odpočívali čeští fotbalisté do 20 let v edmontonském aquaparku. Tam nejen vyháněli z těla nastřádanou únavu, ale také se vyřádili na zajímavých atrakcích. „Zapomněli jsme na chvíli na fotbal a vyčistili si hlavy,“ řekl v neděli večer Marek Střeštík.

Článek

V aquaparku se mladíci potkali se Španěly, které v nedělním čtvrtfinále šampionátu vyřadili. „Byli už v pohodě, dokonce nám popřáli hodně štěstí,“ řekl brněnský útočník. I on si vyzkoušel místní specialitu - střemhlavý tobogán Kamikadze. „Byla to opravdu síla, těšili jsme se jako malé děti.“

Návštěva edmontonského aquaparku byla ovšem i součástí rehabilitace po čtvrtfinálovém utkání. „Nejdřív jsme splnili regeneraci a pak přišlo dovádění. Vyzkoušet se musí všechno. Nikdo neví, kdy se mu něco podobného poštěstí,“ řekl Petr Janda. Na dovádění ve vodě se těšil i kapitán Jan Šimůnek. „Pěkně jsme se tam odreagovali. Přišli jsme na jiné myšlenky, zpestření se hodilo.“

Fotbalisty varoval před možným zraněním trenér Soukup, který nechtěl o žádného hráče při relaxační zábavě přijít. „Trenér říkal, ať neběháme a nespěcháme. Že se na každého dostane,“ vyprávěl Střeštík. Ten se stejně jako někteří spoluhráči musel po postupu ze základní skupiny rozloučit se svými dlouhými vlasy, což pocítil právě v bazénu. „Když jsem poprvé skočil do bazénu a vynořil se, málem jsem si ukroutil hlavu. Chtěl jsem setřást vodu z vlasů a ty tam nebyly. Je to změna, ale rodiče i přítelkyně říkali, že to je dobré. Život je změna a asi si krátké vlasy teď chvíli nechám. Cítím se bez nich tak lehce,“ popsal změnu vizáže forvard.

Odpočinek na různé způsoby

Dvacítka má za sebou dva dlouhé zápasy, v nichž k základní hrací době přibyla ještě další třicítka minut. Únava je tedy značná a klíčem k úspěchu v semifinále je i kvalitní regenerace. „Všichni únavu cítíme. Ale dobře regenerujeme, hodně pijeme. To je nejlepší recept. Kluci hodně chodí na masáže, já je teda tolik nepotřebuju,“ říká Marek Střeštík.

Jedním z nejčastějších hostů na pokoji masérů je Petr Janda. „Já navíc hodně spím, kolem čtrnácti hodin denně. Před Španělskem jsem prospal skoro celý den. Víceméně mimo tréninku ležím, spánek je pro mě nejlepší regenerace. Jen spolubydlící Michal Held si musí chodit popovídat na jiné pokoje,“ zasmál se slávistický útočník.

Jedinou nepříjemností nedělního podvečera byla situace, kdy mladíci z aquaparku vyrazili do přilehlého odchodního centra. To totiž v neděli zavíralo dříve než obvykle a fotbalisté měli smůlu. Místo nákupu někteří vyrazili za jinou zábavou. "My s Lubošem Kaloudou a Lukášem Kubáněm jsme třeba vyrazili na bowling," popsal náhradní program Marek Střeštík.

Reklama