Hlavní obsah

Dvacítka z Chile vyzve v semifinále MS obhájce z Argentiny

MONTREAL

Vítěz středoevropského semifinále na mistrovství světa fotbalistů do 20 let mezi Českou republikou a Rakouskem narazí ve finále na lepšího z jihoamerického derby Argentina - Chile. Obhájci zlata z Argentiny vyřadili v nedělním čtvrtfinále Mexiko, Chilané si poradili s Nigérií.

Článek

Argentinci pokračují na mistrovství v Kanadě v cestě za obhajobou titulu, na postup se ale pořádně nadřeli. Pětinásobní šampióni prošli do semifinále po hubeném vítězství 1:0, které v neděli zařídil gólem těsně před koncem prvního poločasu Maximiliano Moralez.

Vyrovnaný průběh mělo i čtvrtfinále mezi Chile a Nigérií. V normální hrací době se ani jeden ze soupeřů nedokázal prosadit, a tak šel zápas do prodloužení. V něm měli více sil Chilané, kterým výrazně pomohl zásah Grondona z 96. minuty.

Nigerijci se pak vrhli za vyrovnáním, ovšem šance na postup ztratili sedm minut před koncem, kdy Sodiq fauloval ve vápně a viděl červenou kartu a nařízenou penaltu proměnil Isla. Zdecimovaného soupeře pak Chilané dorazili dalšími dvěma zásahy po rychlých protiútocích.

Argentinci se utkají s Chile o postup do finále v Torontu ve čtvrtek večer kanadského času, o den dříve nastoupí v evropské bitvě čeští reprezentanti proti Rakousku. Zápas českých fotbalistů začne v Edmontonu v noci ze středy na čtvrtek v 1:45 SELČ.

Ms fotbalistů do 20 let - čtvrtfinále
Montreal: Chile - Nigérie 4:0 po prodl. (0:0, 0:0)
Branky: 113. z pen. a 118. Isla, 98. Grondone, 120. Vidangossy.
Argentina - Mexiko 1:0 (1:0)
Branka: 45. Moralez.

Reklama

Související témata: