Hlavní obsah

Na hřišti to bude jiskřit, slibují před semifinále mladíci

Tomáš Fliegl (Edmonton)Sport.cz

Bitvu na ostří nože očekávají v semifinále mistrovství světa do 20 let čeští fotbalisté. V souboji o finále s dalším překvapivým postupujícím ze čtvrtfinále Rakouskem nemusejí Češi hledat zvláštní motivaci. Možnost zahrát si o zlato na světovém šampionátu nepřichází každý den. “Bude to naše nejtvrdší utkání na turnaji, to můžu slíbit už teď,“ říká bojovně Martin Fenin.

Článek

Přestože podle českých fotbalistů není obvykle rivalita s Rakouskem tak velká, vidina jistoty medaile bude dostatečnou motivací. „Na hřišti to bude jiskřit, vždycky to je vyhecovaný zápas. A my půjdeme za vítězstvím,“ upozorňuje na odhodlání Jakub Mareš.

Výjimečné utkání očekává i obránce Ondřej Kúdela. „Chceme dojít do finále. Takže teď je pro nás hlavní cíl porazit Rakousko. Bude to prestižní zápas, přeci jen se hraje o finále mistrovství světa,“ uvedl sparťanský fotbalista.

Rakousko se do semifinále dostalo podobným stylem jako Češi. Zodpovědná obrana eliminovala ofenzívu soupeře a využití nabídnutých šancí přineslo kýžený postup. „Hrají podobný fotbal jako my. Tenhle soupeř by nám mohl vyhovovat. Čekám víc otevřené utkání s více útočením,“ popisuje očekávaný průběh Kúdela.

Více ofenzivní pojetí předpokládá i kapitán týmu. „Víme z Eura, co na ně platí. Určitě by bylo lepší trošku útočnější pojetí,“ vzpomněl na loňskou výhru 3:1 Jan Šimůnek. Zápas Rakousko - Česko začíná v noci na čtvrtek v 1:45 SELČ.

Reklama