Hlavní obsah

Češi chtějí v semifinále MS uspět v základní hrací době

EDMONTON

V noci na čtvrtek pokračuje pro české fotbalisty do 20 let mistrovství světa v Kanadě, v semifinále je čekají Rakušané. Ti v prodloužení vyřadili USA a turnajem procházejí stejně jako čeští mladíci bez porážky. „Doufám, že utkání zvládneme a postoupíme do finále. Máme velkou šanci, soupeř není až tak těžký,“ je optimistou obránce Ondřej Kúdela. Zápas v Edmontonu začíná v 1:45 SELČ, přímým přenosem jej vysílají stanice ČT4 Sport a Eurosport2.

Článek

Rakušané předvádějí na mistrovství kvalitní výkony a v pěti utkáních inkasovali jen tři góly. Jejich hlavní zbraní je pevná defenzíva, stejně jako u českého celku. „Tým je celkově postavený podobně, jako náš. Snaží se dostat co nejméně gólů a využívá sebemenší příležitost ke vstřelení branky. Jsou hodně efektivní, oproti nám nepotřebovali k postupům tolik štěstí jako my,“ charakterizuje soupeře trenér Miroslav Soukup.

Českému kouči místní novináři předhazují, že hra jeho svěřenců není pohledná a atraktivitou se semifinále Rakousko - Česko nedá srovnávat se soubojem Chile - Argentina. „Mistrovství světa je turnaj o úspěchu a ne o předvedené hře. Víme, že nepředvádíme nejhezčí fotbal, ale jsme zodpovědní za výsledky,“ odpovídá trpělivě trenér.

Velké změny se nečekají

Oba celky se velice dobře znají, loni se utkaly v základní skupině ME do 19 let. Češi tehdy vyhráli 3:1. „Rakouský tým známe velmi dobře. Budeme se snažit vypozorovat změny od loňského Eura, ale změnu herní strategie neočekávám. Tým je téměř stejný, nezměnil se ani trenér,“ říká Soukup. Změny rakouský kouč ovšem bude muset provést, pro dvě žluté karty nemůže počítat s Michaelem Madlem a Michaelem Stanislawem. Podle rakouské agentury APA je mimo hru také obránce Panny, který se na úterním tréninku zranil a s podezřením na zlomeninu lýtkové a holenní kost putoval do nemocnice.

Oba týmy mají za sebou náročný program, oba vybojovaly postup ze čtvrtfinále až po prodloužení či pokutových kopech. I proto by český kouč byl raději, kdyby se tentokrát rozhodlo dřív. „Chceme Rakousko porazit v základní hrací době.“

Medaile jsou blízko, což vnímá i Miroslav Soukup.“ Nemůžu být klidný, když jsme zápas od medaile. Ale uvědomuju si realitu a taky už jsem mohl být týden v Brně a teď s týmem na soustředění v Rakousku. Takže se snažím nenechat se velkou šancí tak ovlivňovat,“ vysvětluje kouč, kterého uklidňuje i soustředění jeho svěřenců. „Z hráčů cítím, že vědí o co se hraje.“ Semifinále Rakousko - Česko začíná v noci na čtvrtek v 1:45 SELČ, přímým přenosem jej vysílá ČT4 Sport. Ve druhém semifinále se v Torontu utkají Chile s Argentinou.

<tbody><tr class="invert"><td>Předpokládaná sestava ČR:</td></tr><tr><td>Petr - Kúdela, Mazuch, Šimůnek, Kubáň - Mareš, Kalouda, Suchý, Janda - Fenin, Střeštík. </td></tr><tr><td>Utkání začíná v 01:45 SEČ a jako hlavní jej bude řídit anglický rozhodčí Howard Webb. Přímým přenosem utkání můžete sledovat na programech ČT4 Sport a Eurosport2 </td></tr></tbody>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články