Hlavní obsah

Čechy čeká ve finále obhájce titulu z Argentiny

Tomáš Fliegl (Toronto)Sport.cz

Fotbalisté Argentiny jsou druhým finalistou mistrovství světa do 20 let v Kanadě. Obhájci titulu v pátek ráno porazili v Torontu Chile 3:0 a zajistili si tak účast v boji o zlato. V něm se v neděli od 21:15 SELČ utkají s českou reprezentací. Vítězný gól vstřelil už ve 13. minutě Angel Di Maria, po přestávce zvyšovali Claudio Yacob a v nastavení Maxi Moralez. Chile dohrávalo o devíti bez vyloučených Medela a Currimilly.

Článek

Stejně jako v semifinále Rakousko - Česko bylo o postupujícím rozhodnuto po první čtvrthodině. Nejprve Di Maria po 492 minutách ukončil sérii chilského gólmana Christophera Toselliho bez inkasované branky. Devatenáctiletý Chilan přesto překonal historické maximum Brazilce Taffarella, který v roce 1985 neinkasoval 484 minut. Tři minuty po vedoucím gólu byl navíc za nastřelení ležícího Mercada vyloučen Gary Medel.

Argentina tak měla stejně jako Češi o den dříve semifinále skvěle rozehrané. Zápas byl od úvodních minut hodně nervózní, Argentinci přihrávali každý zákrok soupeře, což horkokrevní Chilané těžko nesli.

Kouč mistrů světa Tocalli musí ve finále oželet kapitána Matiase Cahaise a záložníka Yacoba, kteří po druhé žluté kartě a stejně jako český záložník Petr Janda v souboji o zlato budou chybět. V závěru prvního poločasu jen těsně minul argentinskou branku od středové čáry Cortes.

Pojistku v podobě druhého gólu přidal Claudio Yacob po rohovém kopu. Oslabené Chile na zvrat nemělo, navíc mu v 77. minutě nepřesný německý rozhodčí Stark vyloučil Currimillu. V nastavení uzavřel skóre Maxi Moralez. Po závěrečném hvizdu se strhla na hřišti mela a chilští fotbalisté vyčítali Starkovi jeho rozhodování.

Chile - Argentina 0:3 (0:1)
Branky: 12. Di Maria, 65. Yacob, 90+3 Moralez. Rozhodčí: Stark - Salver, Wezel (všichni Něm.). ŽK: 7:2. ČK: 15. Medel, 77. Currimila (oba Chile).

Reklama