Hlavní obsah

Mladíci si přesun na finále zpříjemnili diskotékou na letišti

TORONTO

Poslední přesun na mistrovství světa do 20 let mají za sebou čeští fotbalisté. Ti ve čtvrtek brzy ráno zamířili na letiště v Edmontonu, odkud je čekala cesta do místa nedělního finále - Toronta. Tam se utkají podle očekávání s Argentinou. Další a poslední cesta už bude mířit z Toronta do České republiky.

Článek

Mladíci si z letištního terminálu udělali diskotéku a ostatním cestujícím zkrátili čekání muzikou. Prostory tak zněly melodické hity jako moderní předělávka třicet let starého hitu Hafanana od Afric Simone. Pochopení pro fotbalisty měl i personál, a tak si mohli všichni do odletu poslechnout moderní rytmy.

Do těch se nejvíce vlnili nečekaně 79tiletý vedoucí výpravy Rudolf Baťa a obránce Ondřej Mazuch. Ten je přitom spoluhráči označován za největšího flegmatika v týmu.

V ostrém kontrastu s dobrou náladou českého týmu byla druhá výprava, přesouvající se do Toronta. Stejným spojem jako Češi totiž cestovali i Rakušané, které ve čtvrtečním semifinále svěřenci Miroslava Soukupa porazili 2:0. Rakouská ekipa má stejně jako ta česká červené soupravy, lehce rozpoznat se ovšem dala podle zasmušilých výrazů ve tváři.

Plánovaný dvousetminutový let trávili fotbalisté porůznu. Většina z nich dospávala brzké vstávání, ostatní hráli hry nebo poslouchali muziku. Náladu jim nezkazilo ani nečekané prodloužení letu, stroj s oběma výpravami přistál na torontském letišti o hodinu později oproti původnímu plánu.

Následoval rychlý přesun do hotelu Westin a seznámení s Národním fotbalovým stadiónem. Tam v neděli Češi vyběhnou k finálovému zápasu a budou bojovat o zisk historického zlata.

Reklama