Hlavní obsah

Mladíkům se splnilo přání, ve finále je čeká Argentina

Tomáš Fliegl (Toronto)Sport.cz

Českým fotbalistům do 20 let se splnilo přání v podobě finálového soupeře na světovém šampionátu v Kanadě. Češi chtěli turnaj uzavřít s Argentinou, což se jim po pátečním semifinálovém vítězství obhájců titulu nad Chile splní. Finále se hraje v neděli ve 21:15 SELČ v Torontu.

Článek

Jasno měli čeští fotbalisté po vítězném semifinále proti Rakousku o svém soupeři pro závěrečný boj o zlato. „Chceme Argentinu,“ znělo svorně ze všech stran. S obhájcem titulu se svěřenci Miroslava Soukupa střetli už v základní skupině šampionátu a překvapivá remíza 0:0 nastartovala jejich spanilou cestu turnajem.

Mistrovství světa tak Češi zahájí i skončí se stejným soupeřem a zároveň s největším favoritem na vítězství. „Určitě jsem chtěl Argentinu. To jsou neskuteční hráči,“ vyprávěl Tomáš Mičola. „Proti Argentině to bude hezké,“ dodal kapitán Jan Šimůnek.

Argentinští fotbalisté zatím na turnaji stejně jako jejich finálový soupeř nepoznali porážku, po úvodní remíze pětkrát zvítězili a skóre mají 14:1. Jako jediný dokázal brankáři Romerovi vstřelit gól Polák Jančyk v osmifinále.

Aguerro bude na českou obranu vzpomínat dlouho 

Ve svém úvodním vystoupení se ale favorit proti české defenzívě nedokázal prosadit a právě vzájemný zápas může nahlodat sebevědomí Jihoameričanů. „Takový Aguerro na nás bude vzpomínat dlouho,“ připomínal těsnou obranu argentinské hvězdy a s pěti góly nejlepšího střelce šampionátu Martin Fenin. „Ale pokusíme se o zázrak,“ dodal teplický útočník. Ten si finále pochvaluje i z jiného důvodu. „Po zápase ve skupině jsme si s nimi nestačili vyměnit dresy,“ řekl známý šprýmař.

Argentincům budou ve finále chybět dvě opory základní sestavy. Kapitán Cahais a záložník Yacob dostali v semifinále druhou žlutou kartu a stejně jako český reprezentant Petr Janda do hry nemůžou pro disciplinární trest zasáhnout.

Finále bude pro české mladíky životním zápasem a souboj s obhájcem titulu jim dodá ještě extra motivaci navíc. „Dělali jsme si z toho srandu. Že jsme začali s Argentinou a mohli bychom s ní i skončit. Kdyby to byl vítězný konec, tak by to bylo super,“ uzavřel stoper Ondřej Mazuch.

Reklama