Hlavní obsah

Argentinské dynamické duo opanovalo šampionát

TORONTO

Dvojice argentinských fotbalistů si podmanila mistrovství světa do 20 let v Kanadě. S tím, že největší hvězdou bude Sergio Aguero, se před turnajem počítalo, útočníkovi Atletika Madrid zdatně sekunduje malinkatý Maximiliano Moralez. Oba dohromady nastříleli devět ze čtrnácti gólů nedělního soupeře Česka ve finále.

Článek

Argentinci jen v prvním utkání nedokázali vstřelit gól, pak se jejich produkce rozjela naplno. Panamu zlikvidovali nemilosrdně 6:0 a v zápase odstartovala střelecká mašinérie dua ofenzivních hráčů. Moralez i Aguero vstřelili po dvou gólech a přidali další asistence.

Proti Korejské lidově-demokratické republice rozhodla skvostně provedeným trestným kopem znovu Aguero, který dvěma góly vyřadil v osmifinále Polsko. Ve čtyřech zápasech tak devatenáctiletý fantom nastřílel pět gólů a udělal důležitý krok k zisku Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce mistrovství.

S tím se ale pouhých 160 centimetrů vysoký Maxi Moralez nechtěl smířit a v osmifinále i čtvrtfinále opět skóroval. O nejlepším kanonýrovi šampionátu se tedy rozhodne až v nedělním finále a velkou měrou se o to mohou zasloužit i čeští fotbalisté jako soupeř Argentiny.

Tým zaslouží pochvalu

Aguero byl před šampionátem označen jako potenciální největší hvězda turnaje, už před dvěma lety v Nizozemsku byl jako sedmnáctiletý benjamínek týmu u zisku zlata. Očekávání zatím naplňuje, zatímco u Moraleze jsou skvělé výkony spíše překvapením. „Pro mě ale ne. Maxi je naprosto úžasný, udělal obrovský pokrok. Jsme s jeho výkony naprosto spokojení,“ nechal se slyšet trenér Hugo Tocalli. Dvacetiletý záložník argentinského klubu Racing je ale skromný. „Samozřejmě chvála od trenéra potěší. Ale je to tým, kdo si zaslouží pochvalu,“ řekl oficiálním stránkám šampionátu Moralez.

Argentinci v semifinále vyřadili souseda z Chile a míří za obhajobou titulu. „Jen s účastí ve finále se nespokojíme, chceme být opět mistry,“ upozorňuje Aguero. Ten si ale jistě uvědomuje, jak nepříjemnou obranu má český tým. „Chceme vyhrát,“ tvrdí přesto útočník Atletika Madrid.

Reklama