Hlavní obsah

Bronz si z MS20 odveze Chile

TORONTO

Fotbalisté Chile vybojovali bronzové medaile na mistrovství světa do 20 let v Kanadě. V nedělním utkání o třetí místo porazili v Torontu Rakousko 1:0, gól vstřelil v nastavení prvního poločasu Hans Martínez. Rakušané hráli od 68. minuty bez vyloučeného Madla.

Článek

Před utkáním si s oběma celky potřásl rukou prezident FIFA Joseph Blatter a pak už švédský rozhodčí Hansson odpískal začátek. O první vzrušení se postaral zákrok Rakušana Kavlaka na Vidala, jižní sousedé České republiky nastoupili do zápasu s úpravou účesu, na temeni měli vypodobněnou rakouskou vlajku.

Ve 14. minutě se protáhl rakouský gólman Lukse po střele z rohu pokutového území, na druhé straně hokejovým rozklekem zneškodnil střelu Okotieho Toselli. Ten v semifinále překonal rekord Brazilce Taffarela

Ve 25. minutě diváci tleskali nebezpečné hlavičce Hinuma, na druhé straně zůstal po centru z levé strany osamocený Vidangossy. V ideální pozici nedokázal hlavou poslat míč do branky. Po úvodním oťukávání dostal zápas spád, z protiútoku hlavičku Okotieho akrobaticky vyrazil Toselli.

Martínez akrobaticky otevřel skóre

Na druhé straně se musel znovu blýsknout Lukse, který s námahou vyrazil prudký přímý kop Vidala. Chilané uspěli v nastavení první půle, kdy se do centru Sepulvedy akrobaticky položil Hans Martínez.

Rakušané mohli odpovědět v 63. minutě. Okotie pohotově usměrnil centr z levé strany do břevna, následnou dorážku vykopl dobře postavený Toselli. Naděje Rakouska na zvrat klesly o pět minut později, kdy byl po zákroku na Islu podruhé napomínán a následně vyloučen Michael Madl.

Rakouský kouč Gludovatz znovu zkusil v závěru poslat do hry žolíka Hoffera, ani ten ale vyrovnání nezařídil. Naopak osm minut před koncem mohl rozhodnout střídající Peralta, jeho hokejový brejk bravurně zneškodnil Lukse. Ten byl připravený i po hrubce Suttnera a další šanci Peralty.

V předposlední minutě mohl vyrovnat Harnik, jeho střelu brankové čáře zblokoval střelec gólu Martínez a gólman Toselli v posledním okamžiku míč poslal do bezpečí. Oslabeným Rakušanům se vyrovnat nepodařilo, bronz získali fotbalisté Chile.

Rakousko - Chile 0:1 (0:1)
Branka: 45. Martinez. Rozhodčí: Hansson - Wittberg, Andren (všichni Švédsko). ŽK: 4:2. Vyloučení: 68. Madl.

Reklama