Hlavní obsah

Finále fotbalové dvacítky sledoval téměř milión diváků

PRAHA

Přímý přenos finále fotbalového mistrovství světa hráčů do 20 let mezi Argentinou a Českou republikou přilákal v neděli večer k obrazovkám ČT2 926 000 dospělých příznivců. Dalších 40 000 lidí pak utkání sledovalo na satelitní a kabelové stanici ČT4 Sport. ČTK to sdělil mluvčí ČT Martin Krafl. Na ČT2 tak zápas sledovalo 10,8 procenta dospělé populace v ČR.

Článek

Zápas mezi favorizovanými Argentinci a českými hráči včetně vstupů ze Studia fotbal a závěrečného ceremoniálu viděla na ČT2 v průměru třetina ze všech diváků v tu dobu u obrazovek, uvedl Krafl.

Nedělní finále mládežnického šampionátu v Kanadě lákalo jen o něco méně než loňské zápasy seniorského celku na MS v Německu, na němž čeští reprezentanti vypadli již v základní skupině. Tři utkání Rosického a spol. na MS v Německu zhlédlo v průměru 1,134 miliónu dospělých diváků. Největší zájem tehdy byl o zápas se Spojenými státy (1,2 miliónu diváků), nejmenší s Ghanou (1,06 miliónu diváků). Klání s Itálií si pak nenechalo ujít 1,14 miliónu zájemců.

V průměru to v neděli i loni na MS bylo méně, než jaký byl zájem o zápasy českého seniorského týmu na mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004. Pět přímých přenosů ze zápasů ČR tehdy sledovalo podle údajů ČT celkem 1,765 miliónu diváků, tedy asi pětina dospělé populace.

Reklama