Hlavní obsah

Gólmana Petra pořád mrzí dva góly z finále

Senzační vedení českých fotbalistů do dvaceti let ve finále světového šampionátu v Kanadě netrvalo ani dvě minuty. Hrubě chybující obrana dovolila obhájcům titulu z Argentiny bleskové vyrovnání a rozjetí Jihoameričané poté pečetili své snažení vítězným gólem. „Věřil jsem, že další gól nedostaneme,“ vrátil se k finálovému duelu po příletu do Prahy brankář Radek Petr.

Článek

Po finálové porážce s Argentinci jste všichni byli smutní. Ale přesto stříbrné medaile jsou obrovským úspěchem. Už jste si to uvědomili?

Trochu už mi to dochází, měli jsme i štěstí, ale prohráli jsme finále. Byly tam velké slzy, velké emoce a říkal jsem si, že až se ráno vzbudím, budu šťastnej. Ale ráno jsem se probudil a pořád jsem cítil to, že jsme vedli 1:0 nad Argentinou a nakonec to nedopadlo... Stříbrná medaile je obrovský úspěch, nikdo nepočítal, když jsme tam jeli, že budeme hrát finále MS.

Jaké jste měl pocity, když jste dostal druhý gól?

Velký smutek a zklamání, protože i když Argentina vyrovnala, věřil jsem, že další gól nedostaneme. Říkal jsem si, že v prodloužení to ukopeme a dojdeme potřetí na MS až na penalty... Ale spadlo to tam a v tu chvíli jsem cítil beznaděj.

Který gól vás během šampionátu nejvíce mrzel a naopak za který zákrok byste se pochválil?

Chválit se určitě nebudu za nic, protože sám sebe pochválit nechci a nemůžu, jde jen o můj pocit. Nejvíce mě mrzí ty dvě branky ve finále.

Když se řekne mistrovství světa v Kanadě, co se vám jako první vybaví?

Obrovská prestiž, velký turnaj, nádherná zkušenost, sen každého fotbalisty zúčastnit se ho.

Kam uložíte stříbrnou medaili?

Nad tím jsem ještě nepřemýšlel, ale asi ji někam vystavím.

Jak si dál představujete svou kariéru?

Zatím nevím, všechno to má na starosti manažer Nehoda, on bude vědět co a jak. Věřím, že mi poradí. Bude se to řešit až teď, nyní jsem se soustředil jen na zápasy na šampionátu. Takže netuším, jestli dorazily nějaké nabídky a má třeba nějakou odezvu z Baníku.

Reklama