Hlavní obsah

Kúdela: Ke stříbru nás dovedla dobrá parta

Záložník Ondřej Kúdela si stříbrnou medaili z mistrovství světa dvacetiletých zarámuje a vystaví na viditelné místo. Fotbalista se těší na boj o sestavu v pražské Spartě, kam přestoupil ze Slovácka. „Teď bychom měli všichni také v lize ukázat, že fotbal opravdu hrát umíme,“ řekl Kúdela po příletu z Kanady.

Článek

Jste fotbalovým vicemistrem světa. Už jste tenhle úspěch dokázal zažít?

Je to určitě úspěch, ale zatím si to moc neuvědomuji. Byl jsem velmi překvapený, kolik lidí na nás na letišti čekalo. Tohle jsem nečekal, určitě mi to dojde později a budu na to rád vzpomínat.

Čím vás mistrovství světa obohatilo po fotbalové stránce?

Přineslo mi fantastickou atmosféru, byly zde plné stadióny, ne jako u nás při lize, lidé fandili. Navíc jsme odehráli dost těžkých zápasů, takže velká zkušenost pro nás.

Jako mužstvo jste byli spolu téměř dva měsíce, neobjevila se někdy mezi vámi ponorková nemoc?

Ze začátku něco malého tam proběhlo, pořád jsme cestovali, stěhovali se, bylo to docela náročné. Ale bylo to opravdu malinké, měli jsme dobrý kolektiv, partu, a to nás dotáhlo ke stříbru.

Co vůbec uděláte s medailí?

Nechám si ji zarámovat a dám ji na místo, kde bude hodně vidět.

Myslíte si, že vám stříbro otevře cestu do kádru Sparty?

Konkurence je veliká, ale já se toho nebojím, pokusím se poprat o místo v sestavě, i když vím, že to bude hodně těžké. Trenér Bílek už má něco nachystané na ligu, má určitý systém. A kdyby přišlo hostování, zkousl bych to. Nad touhle variantou už jsem také přemýšlel, nějaké náznaky se tam rýsují. Teď bychom měli všichni také v lize ukázat, že fotbal opravdu hrát umíme.

Jaký jste měli program na úterní večer po příletu do Prahy?

Slíbili nám společnou večeři, abychom se navzájem s klukama rozloučili. V noci vyrazím domů, bude následovat spánek a pak rychle vyrazím za přítelkyní a kamarády, podělit se o skvělé zážitky.

Reklama