Hlavní obsah

Nehledejte Lolitu, bouří se tenistky na US Open

NEW YORK

Fanděte a starejte se o tenisové umění a nehledejte mezi námi Lolitu. Diskuse na toto téma klokotá šatnami v úvodním týdnu granslamového US Open v New Yorku. Na začátku turnaje se v areálu Flushing Meadows vyrojilo mnoho spekulací na téma, která z hráček je nyní nejvíc sexy, a hra je tak odsunuta do pozadí.

Foto: Internet

Nejobletovanější tenistka současnosti Anna Kurnikovová.

Článek

Američanka Lindsay Davenportová, Jelena Dokičová ze Srbska a Černé hory, Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová a legenda Billie Jean Kingová se rozčílily nad posedlostí novinářů a fanoušků hledat tenisové krásky. Ptají se: Jak je možné, že jsou ženské vnady v tomto případě důležitější, než naše dovednosti s raketou v ruce?

:. Které krásky šlapou Kurnikovové na paty si přečtěte zde.

Pod větším drobnohledem než muži

Davenportová řekla, že tenistky jsou mnohem více podrobovány kritice kvůli vzhledu než muži. Dokičová apelovala na média, aby přestala hledat další Lolitu a Kingová bědovala nad nezměrným tlakem na mladé hráčky. Heninová-Hardenneová věrna své tradiční upřímnosti uvedla, že méně už se o svoji image starat nemůže.

Mezitím Serena Williamsová a její sestra Venus oblékly večerní šaty, promenádovaly se po červeném koberci a předaly ceny na vyhlášení hudebních cen televizní stanice MTV. A zraněná Ruska Anna Kurnikovová, nejobletovanější tenistka, která nikdy nevyhrála turnaj WTA, se bavila v Bronxu, kde zahájila nadhozem baseballové utkání domácích Yankees.

Šarapovová se o nástupnictví nestará

Přední hráčky rozpoutaly slovní vzpouru proti zvykům tenisových krásek. O mladé Rusce Marii Šarapovové se mluví jako o možné nástupkyni Kurnikovové. Hráčka s dlouhými blond vlasy a v růžovém obleku už vypadla, ale odmítla toto přirovnání s tím, že chce, aby za ni mluvily výsledky.

"Ať si říkají, co chtějí. Já se o řeči a o to, co si lidé o mně myslí nestarám," uvedla Šarapovová, která se dostala pod drobnohled bulváru. Hráčka se v šesti letech přestěhovala ze Sibiře na Floridu do akademie Nicka Bolletieriho a prý má potenciál stát se světovou jedničkou. "Je to jen otázkou času, to vím určitě," naučila se v USA být sebevědomá.

Ženské turnaje sledovanější

Tenisové turnaje žen jsou údajně sledovanější než mužské, ale otázkou je, zda kvůli tenisu či odhaleným nohám. Na dvorcích se pohybuje i jedna protiváha obdivovanému mládí. Martina Navrátilová stále budí pozornost fanoušků, ale není to jako dříve, když zvedala diváky ze sedadel svými bitvami s Američankou Chris Evertovou.

Tenistky mají na vybranou: buď pěkně vypadají a budou zajímavé, nebo si získají pozornost svými výkony. "Už přestaňte hledat mladé krásky," rozzlobila se Dokičová.

Reklama