Hlavní obsah

Šel jsem po něm, vzpomíná Beckham na Fergusona

LONDÝN

Anglický fotbalista David Beckham odkrývá po svém přestupu z Manchesteru United do Realu Madrid jedno tajemství za druhým. Dlouho utajované a jen tušené napětí mezi ním a koučem Alexem Fergusonem prý jednou málem skončilo rvačkou. Stalo se tak po známém incidentu, kdy trenér Beckhama trefil kopačkou nad oko.

Foto: ČTK

Když přijde řeč na Alexe Fergusona, tváří se Beckham takhle

Článek

Záložníkovi se prý pak zatmělo před očima a sápal se na Fergusona. "Šel jsem po něm. Nevím, jestli jsem někdy v životě takhle ztratil sebekontrolu," napsal Beckham ve své autobiografii, kterou na pokračování zveřejňuje bulvární list The Sun. Rozvášněného Beckhama prý muselo držet několik spoluhráčů, aby se na trenéra nevrhl. "Bylo to jako nějaká šílená scéna z gangsterky," vzpomínal hráč s hořkým úsměvem.

Výčitky za návštěvu u královny

Vztahy s Fergusonem prý začaly ochládat už loni v létě poté, co mu Skot vyčetl návštěvu u královny v Buckinghamském paláci. Těsně před odletem na světový šampionát do Koreje a Japonska pozvala královna do svého sídla celou anglickou reprezentaci i Beckhama, který byl v té době zraněný a nevěděl, jestli bude moci na turnaji nastoupit.

"Měl jsem zlomené žebro. Neměl jsem na výběr, musel jsem jedině odpočívat. Cítil jsem se hrozně pyšný, když nás Její Výsosti představovali," líčil Beckham. Když se pak vrátil na trénink Manchesteru, dal mu kouč pocítit, že mu návštěvu zazlívá. "Řekl mi, že bych byl fit dřív, kdybych nezahálel." Před pár dny kapitán anglické reprezentace přiznal, že chtěl loni skončit s fotbalem. Jedním z důvodů byly i spory s Fergusonem.

Reklama

Související témata: